Skip to content

Für Mich

vavaluНа този блог му липсва личност и затова реших да включа туй онуй за нея.

Жената зад този блог е луда в много отношения, съвсем наскоро и един близък на нея човек й го каза в прав текст. Но тя и само си го знае и признава. Така че стойте далеч от нея.

Родила се е под знака на телеца и много се гордее с това. Обича всички телета и не само телетата.

Тя е непоправима (или поне доскоро беше съвсем непоправима) романтичка и вярва в доброто на света (което все по-трудно се намира) и любовта между хората в най-чистия й вид (която пък се намира още по-трудно). Даже май е твърде любвеобвилна.

Обича ароматни свещи, пръчици и други подобни глезотийки и далеч не свързва свещите с опелото, а по-скоро с настроението, което създава онази мека приглушена светлина на свещите и аромата им, който те отпуска и те пренася в друг свят на спокойствие, равновесие и блаженство.

Харесват й филмите. Разбира се, не какви да е филми. Не може то така, просто филми. Вярно е, че гледа и доста глупости, но това е само за разонобразие, а и уви все по-малко ново стойностно кино се прави.

Увлича се по интересни четива, но зарината от работа и от лоши мисли все по-малко чете и се срамува. Гледа да наваксва от време на време, но старото време, когато четеше по цял ден сякаш е отминало завинаги или поне засега. Към момента чете книжлетата на Борис Акунин (модерното руско чудо) и много го харесва.

Този блог тя го започна просто, за да може да сподели с повече хора (ако се намерят такива) това което се поражда в главата й по повод някои от интересуващите я теми, а именно софтуерa с отворен код, филмитe и позитивнитe (е понякога и негативни) впечатления от живота.

Далеч е от мисълта да прави от този блог дневник, защото не смята, че ежедневието й би било интересно на някого, а и дори да беше не би си го поделила с никой (е като намери някой би си го споделила, но сигурно ще е само един, а не сума непознати хора онлайн).

За филмите вече ви каза, че ги обича и затова й се искаше да може да каже и на други хора какво е видяла в разни филми, та така евентуално да им създаде представа дали си струва да гледат нещо. Разбира се, далеч е от идеята, че хората трябва да споделят нейното мнение. То е само едно мнение и нищо повече.

За нещата от живота всички пишем така че няма какво да се обяснява тука.

А защо точно софтуер с отворен код - ами защото идеята, която стои зад това много я впечатли; толкова я впечатли, че си написа магистърската теза на тема Софтуер с отворен код и неговото приложение в бизнеса, образованието и държавните институции и не само. След като се рови доста (макар че не достатъчно) и намери много ценни и интересни неща, тя реши, че иска да сподели и с други хора ползата. Освен това искаше да сподели много неща за софтуера с отворен код, които доста хора не знаят и най-вече за ползите от него и глобалната му идея.

Иначе в професионално отношение е магистър Стопанско Управление и се занимава от около 3 години с управление на проекти. Първо уеб проекти, а сега в телекомуникациите. Непрекъснато се натъква на много недомислици в работата (и преди, и сега), които я тормозят и затова няма да навлиза нито да посочва конкретни детайли.

Пак едни много близък на нея човек (или поне така си мислеше) няколко пъти й е казвал, че хич не е интелигентна и че е доста празна личност, други пък хора са й казвали други неща, но тя оставя на всички, които посетят този блог и тези, които я познават сами да решават за себе си.

Тука слага точка, защото отново, както винаги беше твърде многословна. Моли ви искренно за извинение за всички дълги слова всеки път, но пък вие всички можете да четете и между редовете, а тя ще се старае да пише по-кратки нещица.

Дано да ви е просветлила малко по въпроса “Кой каканижи мисли в тоя блог?”, а ако не е, винаги можете да задавате въпроси, ако сте любопитни.

В.