Skip to content

Шофьорски курс на далавера в БАС - 350лв

БАС лого

От известно време се каня да напиша няколко реда за един шофьорски курс, на който се записах и който е с доста атрактивна цена.

Цената на курса беше, а и все още е 350лв и се провежда от Български Автомобилен Съюз.

Реших, че желанието ми да ставам шофьор не е толкова голямо, за да инвестирам в него 700 лв и нагоре. Освен това в сайта на БАС нещата бяха доста добре обяснени и всичко звучеше що годе добре.

Но както знаете безплтен обяд няма, а както стана ясно и евтин обяд също няма.

Вече 2 месеца посещавам този курс и започна третия месец вече. От гледна точка на теория всичко е организирано много добре:

  - Занятията се провеждат редовно в часовете, за които първоначално са ви записали.
  - Теорията, закона, положенията, на какво да обърнете внимание в листовки и при шофиране се обяснява много добре.
  - В началото и в края на всеки час минавате въпроси върху това, което са ви обяснили последния път и върху новата теория. Въпросите са точно такива каквито ще срещнете в листовките.
  - БАС са доста стриктни за теоритичните занятия и не можете да пропуснете повече от 6. Водят дневници с отсъствия и др.

график

От гледна точка на практика, обаче, нещата доста куцат. Български Автомобилен Съюз явно са взели за обучение твърде много хора, привлечени от атрактивната цена на курса и това се е оказало голяма лъжица за тяхната уста. Броят на инструктурите е малък, както и на учебните автомобили. Първоначално имаше график кога ще започне практическото обучение (дори и сега да отворите уеб сайта ще видите, че има посочени дати според датата, на която започне курса за вас). Уви на нас ни беше обясненo как колите са малко и ще се купуват нови и това ни се обяснява около месец. А така посоченията график не се спазва. Нови коли и до момента няма. В единствената седмица, в която успях да попрактикувам шофиране часовете, в които можеше да се кара се оказаха доста неудобни за работещи. Полигонът - за мен това беше задния двор на сградата, където се провежда теорията, а за друга част от групата някакъв по-голям паркинг. Тъй като съм виждала истински полигон мога да ви уверя, че и двата пологина са далеч от идеята за полигон.

Началото на практиката закъсня за някои от нас с 1 седмица за други с 2, а вече и с 3 седмици. Тези, които започнаха първоначално бяха при едни инструктури и едни автомобили, а след това им беше казано, че ще бъдат преместени при други инструктури. Аз бях една от тези други и вече втора седмица ни нов инструктор, ни практика. Нещо смотолявиха за някакво си свидетелство на бъдещия ми инструктор. Междувременно ръководителят на учебната дейност (човек с доста практика, работил като изпитващ и инструктор в ДАИ) напусна БАС, което предполагам ви говори допълнително.

По време на теоритичните занятия се обменят мнения в групата и се оказва, че при половината група съществува проблемът със смяна на инструктор и с размотаване вече втора седмица за практическите часове.

И да приключа с това. Дано успях да ви убедя, че тази далавера, както и всяка друга си има своите негативи. Дали ще стана шофьор тепърва ще стане ясно. А дали вие ще се хванете за далаверата предвид какво ви споделих си е ваш риск.

Ще ви държа в течение.

133 Comments

 1. Таня wrote:

  по темата за полигоните - не се знае в София дали съществуват полигони като от едно време, така че и по-големият паркинг пак става, колкото да не те пуснат да се стресираш директнов софийския трафик :P

  Tuesday, March 8, 2011 at 4:45 pm | Permalink
 2. VaVaLu wrote:

  Въпросът не е какво става или не става, а това услугата, която предлагат да си отговаря на описанието. Иначе съм съгласна, че и паркинг става и че се избягва първоначалния стрес, но тъй като съм виждала полигон не бих нарекла тяхното полигон. По-скоро бих го нарекла първоначално обучение и привикване с автомобила извън движението в града. Да ти кажа паркингите на Billa и Hit са далеч по-добри полигони :) Пък и в сайта на БАС пише:

  Прецизно обучение на полигон

  * външен оглед на автомобила;
  * запознаване с органи за управление;
  * потегляне и спиране;
  * леви, десни, обратни завои;
  * потегляне при наклон;
  * паркиране напред и назад – успоредно на пътя;
  * паркиране напред и назад на разчертан паркинг;
  * движение назад;
  * движение в тясно пространство;
  * както и много други полезни за Вас техники;

  Общо взето се покрива само част от това и то в 45 мин максимум. Пък и когато в един паркинг 200×200 метра се връткат 3-4 коли става интересно.

  Това горе долу прилича на полигон - http://uj.dir.hr/galerija/20071217/008%20autoskola%20poligon.jpg , а на такъв за шофьори трябва да има и импровизирани кръстовища, знаци и др.

  Tuesday, March 8, 2011 at 5:00 pm | Permalink
 3. Таня wrote:

  Мда, хубава картинка на полигон, ама май в БГ не останаха такива :(
  Някога в Студ. град стаята ми гледаше към един полигон, но сега там има поне 4-5 жилищни блока.
  А конкретно за колчетата - много по-лесно е да се учиш да паркираш, например, с реални коли. Че тези колчета хич не се виждат над земята :))) При първите ми опити да паркиране ги отнасях много яко :D

  P.S. Две жени седнали да си говорят на тема шофиране :))))

  Wednesday, March 9, 2011 at 9:59 pm | Permalink
 4. Nikol wrote:

  Zdraveite, tai kato i az vidqh, 4e cenata na kursa e dosta atraktivna, interesuva me urediha li se pri vas neshtata s kormuvaneto ili vse oshte nqma vazmojnost da si vzimate redovno 4asovete? Predvaritelno vi blagodarq za otgovora!

  Tuesday, March 15, 2011 at 12:01 am | Permalink
 5. VaVaLu wrote:

  @ здравей Никол,
  Силно е да се каже, че нещата се уредиха, но горе долу и засега се уредиха. След като 2 седмици ме мотаха, а и не само мен, ме върнаха при първия ми инструктор тъй като му се освободи 1 място в графика. Вчера ни проведоха вътрешен изпит по листовки и цялата ни група мина успешно. Като успея да си взема вътрешния шофьорски изпит без да си доплащам няколко пъти ще споделя отново.

  Tuesday, March 15, 2011 at 10:36 am | Permalink
 6. Nikol wrote:

  Zdraveite, VAVALU, blagodarq vi za otgovora, interesuva me ako e vazmojno da mi otgovorite, sled kato ste propusnali 2 sedmici, shte bade li spazen sroka za qvqvane na prakti4eski izpit pred DAI v kraq na mai? Predvaritelno vi blagodarq otnovo za otgovora? Pozdravi, Nikol

  Tuesday, March 15, 2011 at 3:14 pm | Permalink
 7. VaVaLu wrote:

  @ здравей Никол,
  датите не се спазват. Когато аз започнах беше обявено на сайта, че вътрешния ми теоритичен изпит ще бъде на 9 Март, а този пред ДАИ на 19 Март. Всъшност вътрешен теоритичен изпит беше на 11 Март, а този пред ДАИ ме сюрпрезираха, че ще е на 28 Март, защото не съм си подала заявлението до обяд на 14 Март, а те носели заявленията само във вторник и ги събирали до понеделник на обяд. Графика за кормуването също се размести, а може да си сигурна, че и изпитите ще се разместят.
  Искам също да допълня, че за вътрешен изпит по кормуване си заплащаш 40лв., за теоритичен пред ДАИ 50 лв и за кормуване пред ДАИ също 50 лв. Като добавиш и учебни материали (поне листовки 20лв, без учебничета) и цялото удоволствие ти излиза 600 лв :), освен ако не повротиш някой друг изпит по кормуване. НЯМА БОНУС от 40 теоритични учебни часа, както е обявено в сайта - това ни беше потвърдено като си взехме вътрешния изпит по листовки.

  Wednesday, March 16, 2011 at 9:03 am | Permalink
 8. жоро wrote:

  Четете внимателно какво пише в сайта на БАС ! Ако имате нужда от калкулатор , вземете си го! Когато се съберат всички цени, курсът излиза най-малко 600лв.Ако решат, че не сте достатъчно подготвени за изпита , ще плащате още часове по 24 лв. докато инструкторът реши да издаде удостоверение за допускане на изпит !?Така курсът става 1000лв. , ако не и повече когато отпаднете на изпита пред ДАИ ?!Нямат кадърни инструктори, защото са адвокати , а не хора разбиращи от обучение !?

  Thursday, March 31, 2011 at 10:05 pm | Permalink
 9. Babs wrote:

  Vavalu, какво стана с курсовете?
  Че и аз се бях насочила към тази школа…

  Monday, April 18, 2011 at 12:20 am | Permalink
 10. jeleznijat wrote:

  Мили приятели.
  Качествено обучение и свястни инструктори не търсете в школа, която осигурява служителите си на минимална работна заплата и им плаща по 8 лева на учебен час, като в тази цифра включва и разходите за гориво, и подръжка, и ремонт на автомобилите.
  Тук ще ви напрявя малка сметка за дизелов автомобил с разход на градско кормуване от 8 литра на 100 километра.
  1. Среден пробег за два учебни часа без ощетявяне на курсиста по време = 35 километра.
  2. Общ пробег за обучение на един курсист 16х35 = 560 километра.
  3. Разход за гориво на един курсит по действащи в момента цени 5,6х8,0х2,5 = 112 лева.
  4. Разходи за ремот и подръжка средно по 3,0 лева за 100 километра пробег. За обучение на един човек общо 5,6х3 = 16,80 лева.
  5. Режиини разходи за обучение на един човек общо 112,00+16,80 = 128,80 лева.
  6. Приходи от обучението на един човек 32часа х 8 лева = 256 лева.
  256-128,8= 127,20лева
  7. Максимален брой часове за месец при пълно натоварване 21дни х 10часа = 210 часа, изразено в брой обучени курсисти: 210/32 = 6,56 курсиста.
  8. Месечна заработка 127,20х6,56 = 834,43лева
  9. Месечна заработка след удръжки за ДДС /ПРАВЯТ СЕ ОТ ФИРМАТА/ 834,43/1,2 = 695,36 лева
  9. Удръжки върху минимална работна заплата за бранша: възлизат общо на 32процента върху 460лева = 147,20лева
  10. Чиста заработка: 695,36-147,20 = 548,16 лева на месец.
  11. Направените по - горе изчисления се отнасят за инструктор работещ във фирмата със свой собствен автомобил.
  Ако работите с кола на фирмата получавате по 5,00 лева на учебен час. При това цифрите добиват съответно стойности:
  12. 32х5,00 = 160
  13. 160х6,56= 1049,60
  14. 1049,6/1,2 = 874,67
  15. 874,67-147,2 = 727,47.
  16. разход транспорт 21х6=126
  17. Чиста заработка 727,47-126 = 601,47 лева
  ПРИ ТОВА ГОВОРИМЕ ЗА АБСОЛЮТНО ПЪЛНА НАТОВАРЕНОСТ. САМИ СЕ СЕЩАТЕ, ЧЕ В МЕСЕЦА ЩЕ ИМА ПОНЕ ЕДИН ДЕН В КОЙТО ПО КОЛАТА НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ И ПОСЛЕДНАТА НЯМА КАК ДА ИЗЛЕЗНЕ ДА РАБОТИ.

  ОСТАВАМ НА ВАС САМИТЕ ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА:
  С КАКВО КАЧЕСТВО, ВСЕКИ ОТ ВАС БИ СИ ИЗПЪЛНЯВАЛ ТРУДОВИТЕ АНГАЖИМЕНТИ, АКО РАБОТИ ПО 10 И ПОЛОВИНА АСТРОНОМИЧЕСКИ ЧАСА ДНЕВНО (8 РАБОТНИ ПОЛОВИН ЧАС ПОЧИВКА И ПО 1 ЧАС ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ДО И ОТ РАБОТНОТО МЯСТО) РАБОТА СВЪРЗАНА С ГОЛЯМО ПСИХОЛОГИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ И ЗА ТОЗИ СИ ТРУД ПОЛУЧАВА МЕЖДУ 550 И 600 ЛЕВА МЕСЕЧНО ПРИ МИНИМАЛНО ОСИГУРАВАНЕ В НОИ И ЗДРАВНАТА КАСА?

  Monday, April 18, 2011 at 5:55 am | Permalink
 11. vavalu wrote:

  @Babs - с курсовете я докарах до там, че взех вътрешните листовки, както и тези пред ДАИ, и двете от първия път. Миналия Петък ми беше последния учебен час по кормуване и днес трябва да мина вътрешния изпит по кормуване, за който си заплащаш 40 лв допълнително. След това при въпроса кога ще мога да се явя на най-важния изпит, кормуване пред ДАИ, ми казаха, че най-оптимистичната дата е 11 Май. Мисля, че и сама можеш да си направиш сметка, че общо взето това е 1 месец след като си си приключил учебните часове по кормуване и че до 11 Май ще позабравиш. Опция за по-ранно явяване няма, групите били пълни. За да не забравиш съвсем как да караш и да не си пълен левак на изпита пред ДАИ вариантът е да си вземеш допълнителни учебни часове, които са по 25 лв на учебен час от 40 мин. Тоест ти трябва да си вземеш поне 2 такива часа или още 50 лв. Изпитът пред ДАИ също ти е 50 лв. А ако решиш, че ти трябват още учебни часове просто приготви портфейла.

  Аз все още оставам разочарована от този курс и организацията, както и първоначалното подвеждане за цената на курса, която като направиш в края една обща сметка ти излиза минимум 700 лв, както и навсякъде другаде. Единствено съм доволна от сериозното отношение към теорията и от моя инструктор. Той самият организира самостоятелно експресни курсове и съжалявам, че не се насочих в тази посока от самото начало.

  @JELEZNIJAT благодаря ти за включването и детайлите. Сигурна съм, че инструкторите не получават много. Аз по никакъв начин не ги обвинявам. По-скоро съм недоволна от БАС и цялостната им организация и подвеждане. А ти откъде имаш толкова детайли?

  Monday, April 18, 2011 at 11:08 am | Permalink
 12. jeleznijat wrote:

  От три години работя на две места и като втора доплънителна работа се занимавам точно с това - да обучавам за водачи на МПС хора като теб.
  В момента ми се налага да сменя работодателя си по вторият ми трудов договор и съм наясно: кои, къде, какво и как предлага в този бранш.
  Съвсем на ясно съм че ви подмамват с ниските цени и после търсят начин да ви щипнат тук и там за да стъпят на реалните цени на курса.
  Нямам нищо против тези хора, но такава пазарна политика не одобрявам и трябва, ама наистина много да го закъсам за да се пречупя и да отида да работя там, и по този начин.
  В учебният център които трябва да напусна, винаги се е държало на коректното и лоялно отношение към курсиста, и на това да се оферира действителната цена на курса, включваща абсолютно всичко до явяването му пред БЧК, а това са задължителните по закон 40 часа теория 31 часа учебна практика два междинни и два вътрешни изпита (съответно по теория и практика) и двете явявания пред изпитните комисии от ДАЙ (съответно по теория и практика).
  Там където работих винаги сме давали повече от това за което ни е било платено, и като време на практическите занятия и като допълнителни теоритични модули и хората бяха доволни.
  Но за жалост пазара си има своя логика, често пъти там пробиват тарикатите. Какво да се прави такъв е живота.
  И въпреки това, където и да отида ще продължа да работя по начина по който съм го правил до сега, защото парите не са всичко. За три години работа при мен са взели книжки около 70 човека. С повечето от половината от тези хора подържам приятелски отношения, и знам че ако съм в нужда винаги ще има някой който ще ме подкрепи. А това е капитал, който не можеш да измериш във пари, и той се трупа точно по този начин, по които съм работил до сега, а не по начина по който го правят “колегите” ми от БАС.
  Просто това е, Пожелавам успех на всички Ви и безаварийно пребиваване на пътя.

  Monday, April 18, 2011 at 7:45 pm | Permalink
 13. Nikol wrote:

  Zdraveite, Vavalu! Vzehte li si prakti4eskiq izpit pred DAI i kak proteche?

  Wednesday, May 18, 2011 at 11:58 am | Permalink
 14. VaVaLu wrote:

  @ Здравей Никол :) Да успях да го взема от първия път. Имах късмет с маршрута, а и този от ДАИ се държа изключително добре. Иначе на вътрешния изпит по практика ми вкараха ужасен стрес, който нямаше нищо общо с реалния изпит, но може би поне ме подготвиха кое е най-лошото, което може да очаквам.
  Вчера дори успях да си подам документи за книжка, но от БАС пак ме сюрпрезираха като ми взеха 10лв, за да ми дадат две хартийки, на които пише, че съм преминала обучение, вътрешен изпит по листовки и вътрешен изпит по практика. Общо взето до самия край имах изненади с тях. Мисля, че с цялото това инфо вече не само ти, но и всеки от вас може да си прецени дали да се запише на този курс и колко са общо всички разходи.
  Ето и разбивката от моя страна:
  350 лв курс
  40 лв (може и да беше малко по-малко, но не помня вече) за листовките + книжка с отговори и обяснения; учебника по теория не си го взех
  0 лв вътрешен изпит по листовки
  40 лв вътрешен изпит по практика
  50 лв изпит пред ДАИ за листовки
  50 лв практически изпит пред ДАИ
  10 лв 2 броя удоствоерения, че сте завършили обученията - без тях не можете да си подадете документи за книжка
  44лв курс по БЧК за първа долекарска помощ
  28лв издаване на документи
  100 лв за 4 допълнителни часа по практика за периода от взимането на вътрешния изпит и приключване на включените практически часове до периода, в който да се явите на изпит пред ДАИ (този период за мен беше 1 месец)

  Пак да кажа - много съм доволна от теорията и как я проведоха, с листовките всичко беше ок, инструкторът ми беше супер също, уви забавиха ме много с това да си взема всички часове, на вътршения изпит вместо да ми е по-лесно доста ме стресираха, но накрая все пак всичок свърши добре.
  Това от мен и успех на тези, които се решат да вземат книжка с курса на БАС.

  Thursday, May 19, 2011 at 10:13 am | Permalink
 15. Nikol wrote:

  Zdraveite, Vavalu, blagodarq Vi za otgovora! Da, uspqhte da me ubedite za kursa v BAS, no az cheta kakvo pishe vav forumite i mai navsqkade e taka. Poneje spomenahte, 4e ste mnogo dovolna ot instruktora, molq da mi kajete kak se kazva i kade na drugo mqsto provejda kursove? Pozdravi i blagodarq predvaritelno za otgovora :-)

  Thursday, May 19, 2011 at 10:23 pm | Permalink
 16. vavalu wrote:

  @Никол
  Общо взето може би си права, че навсякъде е едно и същи, но на други места поне още в началото знаеш какво те чака :)
  Аз лично съм доволна от инструктора ми, защото се дуржа много културно и имаше подход, беше много спокоен. Нямам представа къде другаде работи, но можеш да се свържеш с него на някой от тези телефони и да го поразпиташ каквото те интересува -
  тел: 0898 677 109, 0879 200 011,0886 863 650. Казва се Николай.
  Където и да се запишеш курс ти пожелавам успех и най-вече късмет.

  Monday, May 23, 2011 at 4:00 am | Permalink
 17. БАС wrote:

  Лошо започнала история, силно негативно отношение и все пак щастлив край !
  Нека и аз да напиша нещо по темата, ….. ние сме най-големия учебен център в България, имаме най-високата успеваемост - както по теория, така и по практика… и сме единствените които с гордост изнасят резултатите от изпитите. Да, в началото имахме малки проблеми относно учебните автомобили и инструкторите, предоверихме се на Ръководителя на учебния център, който в крайна сметка се оказа с голямо име и никакви способности /не винаги тези неща вървят ръка за ръка/. Ние сме единствените които са внесли официално в Министерство на транспорта искане да се обявяват официално и изпитите по практика, а не само тези по теория…. Замислете се - защо качваме тези резултати, защо искаме да има прозрачност при изпитите, защо се конфронтираме с администрацията по отношение на датите които се дават за изпити по практика ….. ??? Ние не сме професионалисти, но бързо се учим и имаме голямо желание да променим нещата към по-добро. В момента обучаваме повече от 400 курсисти и няма никакви забавяния по отношение на теория или кормуване, когато г-цата се е записала имахме по малко от 100 курсисти.
  Интересното е че изчисленията се правят общо, без нещата да се видят в истинската им светлина. Курса е точно 350 лв, и това включва всичко по наредба - 40 часа теория и 31 часа практика…., изпитите - това е нещо което не може да влезе в графата обучение повечето хора изкарват изпита от първия път, но има и такива които не могат…. Подготовката за изпита, документацията, обработката, залата за теоретичния изпит, учебния автомобил, горивото, времето, инструктора… всичко това струва пари, и отнема много време…. да не забравяме таксите за изпитите, банковите такси и всички други съпътстващи неща. Цената на изпитите навсякъде е 50 лв , за теория и практика… за вътрешния изпит по практика цената е 40 лв и тя включва автомобил, инструктор, изпитващ, гориво, време за изпита…. тези изпити нямат нищо общо с курса ! Интересно е че г-цата е взела доброволно допълнителни 4 учебни часа…… тя не е била длъжна да прави това, но явно е прагматична :) В крайна сметка ще кажа че ние се гордеем с курсистите си, а те се гордеят с нас…. стана ми неприятно да прочета първия пост написан доста язвително …. постепенно тона се промени, накрая дори стана … препоръчителен !! Изгонихме ръководителя, оказа се некадърник, изгонихме и няколко инструктори… за същото, дойдоха много нови хора, качествени и отговорни….. те обучават настоящите курсисти, въведохме изключително стриктна система за контрол за да не се случват никога вече да се чака за започване на кормуване, или за нещо друго. Сега ще оправим и нещата с ДАИ, за да не чакат курсистите дати за изпит след 30 дни… тук ние нямаме вина, това е една закостеняля система която сме решили да разбием и преобразим за всеобщо добро.
  Желая на г-цата да се наслаждава на шофьорската си книжда дълго време и никога да няма проблеми с автомобила или с КАТ…. Успех на всички

  Thursday, June 16, 2011 at 10:12 pm | Permalink
 18. БАС wrote:

  Следните разходи не са задължителни за курса:

  1. Учебните материали - много хора ползват интернет
  2. Допълнителните часове - преди изпита

  а тези разходи изобщо не влизат в курса:

  1. Курс БЧК - заплаща се в БЧК и се води пак там
  2. Издаване на книжка в КАТ

  Чистите разходи са :

  350 лв курс
  40 лв вътрешен изпит практика
  50 лв изпит теория ДАИ
  50 лв изпит практика ДАИ
  10 лв 2 броя удостоверения
  —–
  500 лв обща сума

  Всякакви други цени по големи от тези са лъжа на школите…. когато си избирате школа, вижте им статистиката - колко от курсистите изкарват изпита от първия път, тогава ще разберете къде е лъжата :)

  Thursday, June 16, 2011 at 10:20 pm | Permalink
 19. vavalu wrote:

  @БАС, изключително ме радва включването от ваша страна и коментарите. Радвам се, че сте представили личната си гледна точка. Само искам да уточня следните няколко неща:
  - както знаете първото впечатление е най-важно - първите групи, които сте имали със сигурност не сте впечатлили положително и затова сте получили негативни отзиви, не само от мен, но и от други курсисти. Групата, в която бях беше от около 20 човека и повечет бяха разочаровани. Ако в началото сте се справяли зле със 100 курсисти, то наистина се надявам сега, когато имате 400 да се справяте по-добре

  - тонът ми никак не се смени към положителен. Не знам къде точно ви се е сторил положителен. Още от самото начало единственото положително, което отбелязах беше подхода ви към теоритичното обучение и задоволство от инструктора си.

  - имах удоволствието да се запозная с ръководителя на учебния център преди той да напусне доброволно. Самият той проведе част от теоритичните занятия и моето лично впечатление съвсем не е, че е некадърен, а точно обратното. По-скоро знам, тъй като той сам сподели, че сам е усетил липсата на организация, опит, разбиране, опит от ваша страна и е решил да не бъде част от вашия подход към нещата. Може би ви се струва лесно да оплюете някой, който вече не работи при вас, но отстрани е грозно.

  - по отношение на таксите - за един курсист е важна крайната сума, която ще плати. Никой не взима книжка само с курс. Няма как да вземеш книжка без да минеш изпити или без да решаваш листовки, или без да минеш вътрешни изпити, или без да си платиш такса за БЧК и за издаване на книжка. А и ако в крайна сметка обучението ви е 500лв защо навсякъде рекламата е за 350лв?

  Ще завърша отново с благодарности за вашето включване. Мисля, че заедно успяхме да предоставим достатъчно информация на всеки, които се опитва да реши дали БАС е мястото за шофьорски курс. За мен е важно, когато някой взима решение да е наясно с негативите и позитивите и да е информиран.

  Thursday, June 16, 2011 at 10:49 pm | Permalink
 20. БАС wrote:

  Определено сте чели между редовете на написаното от мен ! Нека ви информирам:

  Ръководителя е човека който организира обучението и човека който носи отговорността за това - проверете в наредби 37 и 38 на министерство на транспорта.
  Ръководителя не е напуснал сам, не се заблуждавайте - той бе уволнен дисциплинарно на 17.05.2011 г. заради редица създадени от него проблеми и пропуски, това е факт ! Интересно как образована жена като вас не прави разлика между шофьорски курс, изпитни такси, такси за допълнителен курс /БЧК/, такса за издаване на СУМПС и т.н. …… който се опита да ви формира обща цена ще ви излъже най безогледно, поради следните причини:

  такса за курс + всички такси = примерно 600 лв.

  обаче се оказва че вас ви късат на теория пред ДАИ 4 пъти и на практика пред ДАИ - 6 пъти, общо сте скъсани 10 пъти, което по 50 лв прави точно 500 лв.
  Значи остава да изкарате курс за 100 лв, за да се формира крайна цена от 600 лв…. повярвайте ми, това е невъзможно. За справка проверете как се формират цените за обучение във висшите училища, както и какви са допълнителните такси за изпити и т.н. никъде - никой не формира обучение и изпити заедно, това е индивидуално и зависи от самия човек, от неговата степен на възприемане на материята, както и на начина по който е мотивиран да вземе желаното от него.

  Къде видях положителното - първо похвалихте теорията ни , след това написахте че организацията се е пооправила, а накрая дори препоръчахте нашия инструктор тук като публикувахте неговите телефони, като единия от тях е служебен. в крайна сметка сте взели изпита от пъврия път, а стресирането преди изпита от страна на Пепи е негова запазена марка, той така ви подготвя за по лошото :))
  Нужно е да се запознаете с условията и цените в останалите школи, тогава ще разберете че това което вие сте научили при нас и сте заплатили е в пъти по малко от това което щяхте да заплатите на друго място, има доста фирми вече които предлагат обучение на цена от 350 лв, но само ние публикуваме резултатите….. проверете как се представят другите школи …. и пресметнете как учат курсистите за да им късат на теория пред ДАИ между 30 и 50 % от курсистите….
  И не забравяйте че ние сме учебен център от 6 месеца, а имаме най-висока успеваемост ….. защо ли ???

  Friday, June 17, 2011 at 8:35 am | Permalink
 21. БАС wrote:

  А за полигоните !! Пак ние сме единствените които искат с официално предложение до министъра на транспорта да се върне цялостното обучение на полигон, както и изпита на полигон …. нито една от школите не иска това… защо ли ?? Имаме много инициативи свързани с подобряване на обучението на водачи, за вас те са неизвестни тъй като ние не сме ги публикували преди да имаме сериозни резултати… ние сме обществена организация, и като такава искаме да подобрим нещата, за вас обаче е по лесно да не видите положителното, а типично по български да започнете да плюете …. защо го правите като вие не знаете всичко, вие дори не сте се докоснали до същността на нещата….. виждаде само “далаверата” …. колко лесно , типично по български :)

  Friday, June 17, 2011 at 8:45 am | Permalink
 22. vavalu wrote:

  @ БАС, мисля, че достатъчно много се изписа по този въпрос, за да продъжаваме да навлизаме в детайли. Както казах на този етап, тези които ще поапднат тук могат сами да стигнат до извода какво да направят. Информацията е повече от достатъчна. Нямам представа за какъв Пепи говорите. Мога само да ви гарантирам, че да ви стресират докато все още трудно се оправяте с шофирането никак не е позитивно. От инструкторът ви съм доволна, да, но това се дължи само на него и бих казала, че ви отсрами в организацията и провеждане на кормуването, което все пак е същината на обучението. Изпитът го взех от първия път, но това, както казахте е индивидуално и не виждам как зависи от вас, а дори и от инструкторите. Заедно с мен на изпита бяха курсисти, които вече се явяваха за втори път. А ръководителят на центъра, за който ства дума напусна още през Януари или началото на Февруари. Може би става дума за някой дург. И както казах крайна цена на курса поне в най-добрия вариант е желателна. Да, вярно, е че извън таксата за обучение има доста други такси, но мислите ли, че повечето хора са наясно за тях. Става дума да предоставите информация, която е реална за такса обучение и всички други съпътстващи такси, за да може всеки с елементарни сметки да прецени. Все пак реалната цена дори на обучението не е 350 лв :), нали. Както и да е.

  Ако наистина сте толкова добри в сравнение с другите школи тогава сравнявайте се с най-добрите школи и се представете дори по-добре от тях. Не се мерете по това как останалите организират всичко.

  С това мисля да затворим тази тема и всеки сам да си решава. Пожелавам успех на вас и на всички кандидат шофьори при вас или където и да е другаде.

  Friday, June 17, 2011 at 9:02 am | Permalink
 23. Ares wrote:

  Съжалявам, че ще се включа с нещо негативно, но съм изключително недоволна от този курс. Аз съм от група, почнала февруари и положението е същото, цели три седмици чакахме за началото на практическото обучение. Вместо да приключи края на март, това стана на 30 април. Полигон нямаше -нито един час. Допълнителната теория е приказен елемент. Да уточня, че целта ми не е да плюя по някого, просто предоставената първоначална информация за курса е напълно невярна. Всеки си прави сметка за времето, голяма част от групата са ученици последна година, това забавяне съвпадна с матури и балове. Изпитът пред ДАИ беше в края на май, а за някои дори юни. Но най-голямата изненада е нововъдената цена от БАС, за завършено обучение ако искаш да си вземеш допълните 4 часа на друго място- по 50 лева за удостоверение за завършено теоретично и практическо обучение. като съвсем до скоро те са стрували по 5 лева за всички, независимо дали си скъсан или си взел изпита. Заварено положение няма. няма значение, че си завършил курса преди тази новост. Тук прочетох как се опитват да разграничат обучението от изпитите и как нямали нищо общо. Оказва се, че имат обаче.

  Monday, July 18, 2011 at 2:41 pm | Permalink
 24. enthral wrote:

  Аз съм също една от потърпевшите от школата на БАС-много добра теория,чудесни преподаватели и инструктори,които са под всякаква критика,да не говорим лъжлива реклама за полигон,за допълнителни теоритични часове.Не знам по какъв признак събират инструкторите си,но на тези,на които попаднах-не бих поверила живота си.
  Не знам защо проверяващите органи не се интересуват от качеството на обучението.
  Съвет-НИКОГА НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ В БАС!

  Tuesday, July 19, 2011 at 9:22 am | Permalink
 25. Ares wrote:

  Много мои приятели искаха да се запишат на курса също/заради цената/, но след моя случай се отказаха. При мен се сменяха трима инструктори, в завимисимост кога са свободни, започнах при един, завърших при друг и три пъти имах кормуване с третия. Този, с които имах 6 часа-3 пъти, беше изключителен професионалист с много добър подход, жалко ,че толкова малко часове имах при него. Аз не мога да кажа нещо лошо за инструкторите като цяло, нито пък мога да сравня с друга школа, защото не съм била в такава. Но не мога и нещо кой знае какво добро да кажа за другите двама. Като че ли очакваха аз да мога да си карам…Предимно съм разочарована от организацията и от таксите за удостоверения. Всяка предлагана услуга трябва да отговаря на своето описание. В интерес на истината, когато се обадих да попитам за изтеглянето на документите се колебаех все още, дали да не си взема 4-те часа на същата кола, но след като ми отговориха такива небивалици, се отказах окончателно. Сега се чудя как да постъпя, какво точно да направя. И как точно да се разведа с БАС.

  Friday, July 22, 2011 at 8:43 am | Permalink
 26. Ares wrote:

  С “качественото”обучение , което предлагат от БАС явно и хартията поскъпна застрашително, защото дали за 5 или за 50 лева- информацията върху нея си е същата.
  Всеки си решава сам за себе си, смятам аз, но ако решите да запишете този курс не си разпределяйте времето предварително за каквото си искате, няма да стане по план.:)

  Friday, July 22, 2011 at 8:46 am | Permalink
 27. Жорж wrote:

  Аз завърших успешно курса в БАС,взех книжка ,но не съм доволен от качеството на работа там.На теорията преподавателите ти обясняват едно ,а инструкторите те учат точно на обратното.Освен това ако човек работи почти е невъзможно да го съвместява с тези курсове ,инструкторите едно че са малко второ работят към още една две школи понеже от БАС им плащат много малко на час,съответно тук го раздават отгоре-отгоре,удобните часове се заемат бързо и резултата е налице.Проблема ескалира и от факта ,че нито инструктори нито ДАИ
  имат сметка курсистите да завършват успешно-хляба им е в скъсаните ,а не в изкаралите

  Sunday, July 24, 2011 at 9:57 am | Permalink
 28. Jeleznijat wrote:

  Жорж много си прав.
  И понеже вече съм писал в тази тема, тук отново ще кажа: “Качествено обучение на кандидати за водачи от категория В за цена по - малка от 700 лева - НЯМА” Които не ми вярва нека да се пробва, но когато после тръгне да се жалва нека си припомни този пост.
  Повсеместен проблем на съвременният курсист е че много лесно може да бъде подведен и излъган, и това е тока поради незрялото му мислене, в което на първо място се поставя цената и пак на първо място се поставя непреодолимото желание, проучването на качеството на услугата, която искаме да купим да става по телефона или по интернет.
  Живота ме е поставил да седя в тази ситуация от другата страна и за вече близо четири години практика не се побират на пръстите на двете ми на ръцете случаите в които някои да ми е казал че си прави проучване къде да запише курса и точно в този момент да ме е гледал в очите.
  Мили млади хора, не искам да обидя никого от вас но повярвайте ми това е проява на интирнет зомбирано мислене. Аз никога не бих похарчил и стотинка за каквото и да било преди да се изправя пред човека на когото трябва да платя за това което искам да получа. Никога няма да го направя преди да го погледна в очите и пет минути да си поприказвам с него. Няма да го направя ако не го видя точно с какви подсъзнателни жестове и реакции ще отговори на поне четири неудобни въпроса зададени му от мен, и ако има нещо което да не ми е харесало просто ще потърся друг доставчик. Забележете въобще и изобщо не става дума за това да коментирам цената, а да разбера ще получа ли това което искам за парите си!

  Friday, August 12, 2011 at 9:09 pm | Permalink
 29. JILOTO wrote:

  “БАЙО - БАЙО - БАЙОШКИ” ЗА НАИВНИЦИ И ГЛУПАЦИ.
  Дали няма да си следващият хванал се на въдицата на БАС?

  Sunday, August 14, 2011 at 11:48 pm | Permalink
 30. JILOTO wrote:

  29.07.2011 20:15
  Ако сте недоволни-плащайте!

  Български автомобилен съюз отдавна се опитва да убеди всички, че ниската цена на провеждания от тях шофьорски курс не се отразява на качеството на обучението. Ако ви стиска - проверете го на свой на гръб. Ще се учудите от някои на пръв поглед дребни нещица. При записване мили девойки ще ви ухажват и сладко ще ви обяснят плюсовете на организацията: полигон - от 5 до 9 часа, зависи как се справяте, график на обучението, освен задължителните 40 часа теория щедро ще ви предложат още 40 -бонус! А после идва истината-полигон -никакъв, графикът магически ще се превърне от два месеца в четири. Приказен елемент ще се окаже бонус теорията, може и мъничко да ви се посмеят ,когато попитате за нея. Но ако типично по български решите ,че това е нормално и преглътнете факта, успокоявайки се с мисълта, че така е навсякъде- ви чака още една изненада. Ако издържите вътрешните изпити, а после и теоретичния пред ДАИ и ви скъсат да речем на кормуването пред ДАИ и опитате да се преместите на друго място, било то защото сте недоволни или искате просто да си смените местожителството ще трябва да заплатите за две хартийки-удостоверения за завършено практическо и теоретично обучение по 50 лева за всяко. Като всеки нормален човек ще недоумявате и ще задавате въпроси за да ви се изясни за каква точно услуга си плащате и не е ли тя част от курса, който сте изкарали. Твърде възможно е да получите малко странни отговори, които ще ви накарат да се усъмните дали няма скрита камера и се шегуват или пък наистина живеете в страната на чудесата, където всичко е възможно, очевидно обаче не за всички. Ще си позволя да ви подготвя за някои от тях: „Имаше период, в който удостоверенията бяха по 5 лева”, „Имаше период , в който бяха по 5 лева, ако сте два пъти скъсани пред ДАИ”, „Ние даваме качествено обучение, а курсистите изкарват курса при нас, а после взимат изпитите в други школи”, „Проверете където си искате, просто това ни е ценоразписа.””Ако сте недоволни-по 50 лева удостоверението”,накрая ще се изморите, ще се ощипете за да се уверите, че не сънувате и ще ще се запътите с подвита опашка към новия ценоразпис. Лист хартия на стената, без дата, подпис или печат. Откога е в сила и защо няма никакво заварено положение, не се знае. Няма го и в сайта на БАС. Най-накрая ще си тръгнете с празни ръце, само със снимка за спомен на ценоразписа. Ако се опитате да минете метър и да споменете, че сте взели теоретичния изпит, значи е 5 лева- грешка! Трябва и двата изпита пред ДАИ. Странният ценоразпис върви с невидими правила. А в него не пише нищичко за ДАИ. А пише ако сте издържали или не сте изпитите си пред БГ”Глобал Консулт”, партньорската фирма на БАС. Вие сте ги издържали, но трябва да платите 100 лева. Изводите според мен: Времето е относителна категория и не бива предварително да го разпределяте за каквото ви падне, Български автомобилен съюз ще се погрижи то да бъде разтеглено и непредвидимо за вас. С качественото обучение от страна на БАС и хартията поскъпна застрашително, защото и срещу 5 и срещу 50 лева информацията върху нея е същата. Не бленувайте за полигони и допълните часове, защото легендата за Ламята и златната ябълка има много по-голямо основание да претендира ,че е истинска. Може да се разведете с БАС срещу скромната сума от 100 лева. И най-важното не забравяйте мъдрия съвет, даден от БАС- АКО СТЕ НЕДОВОЛНИ – ПЛАЩАЙТЕ!!!!!!!!

  Нели Узунова

  Tuesday, October 4, 2011 at 10:46 pm | Permalink
 31. Chechy wrote:

  Железният, харесаха ми коментарите ти. Занимаваш ли се още с обучаване? Бих искал да карам курс категория Б и имам няколко въпроса, на които се надявам, да ми отговориш. Най-добре ще е, да се свържем директно чрез мейл или телефон, тъй като искам да изкарам курса бързо и е най-добре да говорим конкретно за моя случай. Мейл ми е chechy@mail.bg . Ще се радвам, да се свържеш с мен.

  Tuesday, November 22, 2011 at 5:37 pm | Permalink
 32. jeleznijat wrote:

  CHECHY, отвори си пощата!

  Saturday, December 31, 2011 at 1:31 am | Permalink
 33. ivanst wrote:

  Не се подлъгвайте по ниската цена в БАС!!! Цената е ниска, но компенсират като се договорят с даяджиите да се заяждат за най-малката глупост или да си измислят някакви ситуации и да те късат. Според думите на самите инструктори, повечето хора взимали книжка на 4тия път. Всяко скъсване ви струва по 160 лв, така че сами си правете изводите. Има и алтернатива, която инструкторите предлагат на някои от кандидат-шофьорите - подкуп от 200 лв… реално курса ще ви излезе над 1000лв.

  Thursday, January 5, 2012 at 9:16 pm | Permalink
 34. TERMINATOR wrote:

  IVANST, и аз имам сериозни съмнения за такава машинация, дано някой го докаже. Мога цял ферман да напиша за разочарованието си от БАС, но едва ли светът се нуждае от поредната негативна статия. Карайте спокойно и помнете, че човек се учи цял живот.

  Wednesday, January 11, 2012 at 2:07 pm | Permalink
 35. radi ivanov wrote:

  Няма такива мошеници като Български автомобилен съюз.Подлъгах се от ниската им цена и рекламата им но останах жестоко излъган.Както казват безплатен обяд няма.
  1 Колите им са стари и изпочупени.На счупена стара кола няма как да се научиш.Дори предлагат за обучение golf 2 е ако си почитател на ретрото то тва си е направо шестица от тотото апропо майка и татко като са се запознали татко е имал такава кола
  2 Инструкторите е нема такива дзверове .Точната дума за тази пасмина е събрани от кол
  и въже.Лично бях свидетел как една от курсиските пускаше оплакване срещу един от инструкторите някой си Бачо Кольо за лошо отношение и други неща който подлежат на наказателна отговорност.После се разбра ,че същият бачо Кольо е уволнен дисциплинарно от други 3 автошколи ,и къде си намерил работа е естествено в БАС.
  3Подготовка пълна нула само гледат да ти вземат парите и ако искаш да се преместиш в друга по добра школа ти искат 100 лв ,който не са оповестени никъде.За всяко нещо такси пари,нещо под масата,та за Даяджията ,та за да ти върви да почерпиш ,та за секретарката щото и тя била човек.Обирджии

  Та с две думи никога ама никога не се записвай те за шофьорски курс в Български автомобилен съюз МОШЕНИЦИ

  Saturday, January 14, 2012 at 8:40 am | Permalink
 36. albob wrote:

  Железният, можеш ли да ми дадеш твои координати.
  Мейла ми е: shamot30@abv.bg
  Ще се радвам да се чуем.

  Wednesday, February 1, 2012 at 7:57 pm | Permalink
 37. ПОРЕДНИЯТ-ИЗЛЪГАН wrote:

  Наистина е вярно, че обучението им по теория не е зле и те подготвят добре. Май това е единственият им плюс. Всичко друго е само минуси. Колите наистина са зле и стари. За инструкторите не знам, мога да говоря само за моя. Отношението му беше меко казано ужасно, викаше и крещеше за най-малкото нещо и всяваше небивала паника в колата. Основното “изискване” по време на шофирането беше да не се целят дупки , шахти и т.н. и това в натоварено и интензивно движение. При положение, че отидох на курса научен и нямах никакви проблеми с шофирането , накрая на обучението поведението му стана повече от обидно, като се опитваше да ме убеди, че всъщност изобщо не мога да карам. Аз естествено знаех , че не е така и не се поддадох. Като накрая той ми заяви завоалирано , че не мога да се справя, но имал контакти в ДАИ и можело да уредим нещо. Категорично отказах. Резултатът не бе изненада за никого, скъсаха ме и то очеизвадно нарочно. Не мисля повече да се занимавам с въпросната фирма , където се събрани за инструктори най-големите мошеници и корумпирани служители, може и да има и свестни (предварително им се извинявам) . Моят съвет към всички е - не карайте курсове в БАС . Евтиното винаги излиза скъпо , приятели. Нито има кой да ви научи да карате, нито има кой да ви вдъхне кураж в собствените възможности. При това интензивно движение в София , ви трябват истински професионалисти, за да Ви научат, но там няма да ги намерите. Надявам се да съм Ви бил полезен. И успех на кандидат-шофьорите !

  Thursday, February 9, 2012 at 2:44 pm | Permalink
 38. Разочарована wrote:

  Първо искам да кажа че не само БАС обявява резултатите от изпитите си има една фирма в Люлин казва се ТАРА М в сайта и са обявени резултатите от изпитите аз от БАС прехвърлих там дъщеря си след редица перипети няма такава цигания в БАС за каквото не се сетиш за това не ти искат пари и никакъв финансов документ.Другото с полигона ти губят часовете и той не е залегнал в програмата за обучение .Но аз съм си виновна просто се подлъгах по ниската цена .Съжалявам че по рано не попаднах на този форум за да не пълним гушите на разни мошеници

  Tuesday, March 6, 2012 at 6:23 pm | Permalink
 39. Chechy wrote:

  От 4 месеца не бях влизал във форуми по темата… Доста са започнали да ги плюят БАС :) Освен теорията явно нищо друго не им е добре…
  Jeleznijat, сигурно по невнимание съм ти изтрил mail-а. Би ли ми го пратил отново, моля те?

  Wednesday, March 21, 2012 at 6:34 pm | Permalink
 40. avtoins wrote:

  Здравейте,всички.Работя като инструктор теория и практика от 1983г.8 години в СБА Съюз на Българските Автомобилисти-тези юнаци са се опитали да напишат нещо подобно “БАС-и”.Когато курсиста реши да продължи в нова фирма от старата школа са длъжни да Ви издадат двете удостоверения /за завършен курс теория и управление/ при това безплатно.Ако Ви откажат или искат пари звъннете в ДАИ.Резултата ще е незабавен.Иначе може да пишете на avtoins@abv.bg.За въпросния полигон още преди година и нещо снимките са от някакъв полигон-хубав,но е някъде в САЩ /вижте ракетните установки на заден план/.

  Friday, April 6, 2012 at 8:43 pm | Permalink
 41. ПОРЕДНИЯТ-ИЗЛЪГАН wrote:

  Здравейте отново, писах ви за горчивият ми опит с БАС, корумпираните им инструктори и рекетьорските им методи. Пиша ви , за да се похваля , че взех книжка. Реших обаче да отида в друга фирма и в друг град. Сигурно никой няма да учудя, че там си взех книжката с лекота , а хората казаха, че просто не виждат за какво съм бил скъсан и не са ми дали книжка, те казаха че съм един от най-добрите курсисти, които са виждали досега. А според подкупоискателя от БАС, нищо не ставаше от мен и само ми викаше за какво ли не. Един съвет от мен към всички , които са имали подобни премеждия, не давайте сума ти пари и не минавайте през хиляда адови мъки при едни и същи хора и само да им пълните гушките с пари за часове, изпити и т.н. По-добре сменете фирмата с някоя с добро име и традиции, както и изкарайте нови часове при някой сигурен и утвърден инструктор с добри отзиви за него.

  Tuesday, May 8, 2012 at 3:55 pm | Permalink
 42. ПОРЕДНИЯТ-ИЗЛЪГАН wrote:

  Между другото, когато исках да сменя фирмата си, от БАС ми поискаха 10 лв., като ги попитах за какво давам тези пари , ми отговориха , че било такса за издаване на удостоверенията - 2 листа ! Не ми се занимаваше с жалби и т.н. , но тези хора определено ги заслужават всички тези неща :) .

  Friday, May 11, 2012 at 11:15 am | Permalink
 43. sophie wrote:

  Здравейте!
  Аз съм поредната и със сигурност не последната недоволна от “услугите” на БАС. Изключвам теоретичната подготовка. Всичко друго, а то е организация и моя инструктор (за другите не зная) е под всякаква критика.
  Човекът, при който се учех - Виктор Дерменджиев не само, че скъсяваше ВСЕКИ път часовете ми, а и не ме научи на много основни неща. “Подробности” като ръчна спирачка, каране на полу-съединител и паркиране няма. Не се обяснява, че волана сам се връща, след като излезеш от завоя…аз въртя като ненормална, а той ми крещи, че стискам много волана. През цялото време се мълчи, ако не задавам въпроси не получавам обяснения…дето се вика за 350лв толкова. Ако минем през дупка, дори с размерите на чинийка за десерт, се прави злобна забележка, без да се обясни след това как е редно да заобиколим препятствието. Правила за движение и начин на реакция в отделни ситуации също не се обясняват…говорим си по телефона и гледаме мацките из Студентски град, изкривявайки главата си през прозореца на 360 градуса.
  Решава, че от средна лента, трябва да минем в дясна и не ми казва, дърпа ми волана и минава, не сме дали мигач, съответно отнасяме ругатните на този зад нас…
  Всеки път, когато влизах и сядах в колата седалката беше мокра от потта на хората преди мен, но както каза той на едно мое “уфкане”, че е много топло: Ако искате климатик (сезонът е лято, часът е 14) ще трябва да ми давате по 10лв дневно допълнително. За 350лв толкова.
  Излиза, че ниската цена отговаря на качеството на обучението. Дори според мен е по-ниско ниво.
  Взех си книжката, благодарение на късмет и упорит труд от моя страна. В момента взимам допълнителни часове на друго място и осъзнавам, колко много пропуски има в “обучението”, което получих в БАС.
  Не правете грешката да ходите в БАС, заради ниската цена са препълнени с хора, не могат да се организират и те лъжат и размотават през цялото време.

  Tuesday, July 24, 2012 at 8:00 pm | Permalink
 44. suzi wrote:

  Е…Като сме почнали и аз има какво да кажа.Виждам, че доста хора са се изказали по темета и съм напълно съгласна с тях и за това ще довавя само някои неща… Мили момичета и момчета, НЕ се записвайтв да карате курс в БАС!Единственото хубаво нещо там е теорията а всичко останало е вятър и мъгла.В момента в който стигнете до практиката, ще видите за какво става въпрос!Никой и нищо не ви обяснява или ако го прави то се казва еднократно и ако си чул и разбрал е добре, ако ли пък не си е лично твой проблем.Да те учат да паркираш си е направо 6-ца от тотото която печелиш последния час от обучението.Климатика е лукс и в най-големите жеги по обяд си е направо убийствено да шофираш.Вулгарни, цинични и извратени..Ето това са голяма част от инструкторите там!Ако си готина и младичка няма как да не направят опит да те опипт уж пказвайки ти какво точно да правиш с “крачето” или с ръката.През другото време просто се зяпат мадамите навън и се правят вулгарни коментари.Има и куп други неща и подробности за които мога да пиша, но ще го оставя за по натам.

  Sunday, July 29, 2012 at 10:05 am | Permalink
 45. highflyer wrote:

  И аз съм страшно разочарована от тези хора.Инструкторът, при който изкарах часовете по кормуване- Илиян Грамов,почти през целият курс ме води да карам само по една и съща тиха уличка,без светофари,всеки път,с обяснение че трябвало да си оправя техниката на шофиране.За първи път се захващам да шофирам и посещавам такъв курс,така че не бях сигурна как трябва да протекат нещата. Едва след като го помолих да шофираме другаде,той ме изведе на светофар и улично движение!Постоянно ми държеше съединител и спирачка,така че аз до последният момент наистина на нищо не бях научена.И го имаше това отношение от негова страна,все едно очаква да мога да шофирам и че за нищо не ставам.Уви, все още се занимавам с тази абсурдна ‘школа’,но няма да е за дълго.Сега карам допълнителни часове при друг инструктор,Петър Иванов,който днес се държеше подигравателно,каза ми че съм ‘наистина пълна трагедия и не знам какво ще правим на изпита’ срам го е да се явя(при положение че взех нещата в свои ръце и понатрупах малко практика благодарение на приятеля ми)и нахално ми поиска 200 лв подкуп за изпита пред ДАИ който ми предстои…

  Wednesday, August 22, 2012 at 10:59 pm | Permalink
 46. highflyer wrote:

  Забравих да спомена и други абсурди,като това че трябваше да слушам от време на време личните драми на Илиян, и когато посещавахме часовете по теория, ни бяха обещали да ни взима кола и да ни кара до нас - всеки един от курсистите(имаше такава реклама на сайта им),един-два пъти ни взе един шофъор само с една кола един куп народ - бяхме 5-6 в колата защото това беше единствената кола която може да ни закара. Впоследствие този шофъор изчезна безследно и от администрацията,ако ги помолиш,с много мъки уреждаха някой курсист да те закара с учебна кола до вас. След като мине изпита който ми предстои в тази школа,просто се местя на нормално място,и тези смешковци повече и стотинка няма да видят от мен. Халал да са им всичките пари които са прибрали от хората.

  Wednesday, August 22, 2012 at 11:26 pm | Permalink
 47. Ina wrote:

  подкрепям всички недоволни от БАС !!!! Хората го предпочитат заради цената, но не си струва загубата на време и хабенето на нерви. Теорията им е перфектна, но имах късмета да попадна на такъв инструктор…не искам да си спомням дори…и тук не е уместно да описвам отношението му.. не си гледаше работата, закъсняваше за часове,карахме по малко и в крайна сметка явно се беше разбрал с изпитващия на вътрешния изпит никои да не къса а да ни каже да си платим допулнителни часове но не 1,2 а 10 по 25лв на час.. но ние да не казваме на никои и да го пазим в тайна това което ни е казал в колата изпитващия. Е взех си книжката, но не се лъжете!!!

  Tuesday, September 25, 2012 at 12:50 pm | Permalink
 48. JILOTO wrote:

  А към днешна дата Цената на курса е 299 лева.
  Незабравяйте обаче че разходите Ви за успесното завършване на този курс нарастват в геометрична прогресия на база намаляването на цената му!
  Ако сте го карали преди година време и за вътрешните ви изпите по теория и практика сте плащали допълнително общо 40 лева, днес ще платите 120 лева, и ако тогава успеваемостта на първият вътрешен практически изпит е била 80%, то днес тя е 20%!
  И пожелаваме честито на печелившите,които попаднат извън тези 20%!!! СКЪПИ МЛАДИ ДАМИ И ГОСПОДА, ПРИГОТВЕТЕ СИ ОЩЕ 160 КИНТА ЗА ПОВТОРНО ЯВЯВАНЕ НА ВЪТРЕШЕН ПРАКТИЧЕСКИ ИЗПИТ! ОТ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЕМ УСПЕХ И ДО НОВИ СРЕЩИ НА СЛЕДВАЩОТО ВИ ЯВЯВАНЕ!!!!

  Sunday, September 30, 2012 at 12:27 am | Permalink
 49. razocharovana wrote:

  Здравейте,искам да изкажа и аз огромното си разочарование от БАС!Записах се разбира се заради атрактивната цена.Всичко хубаво свършва с теорията,от там нататък нерви,нерви,нерви……Падна ми се ужасен инструктор….По едно време мислих да го сменям,но сега като чета коментарите,едва ли е щяло да бъде по-различно.Няма да се повтарям,всичко изписано до момента е истина на 100%.Отношението на инструкторите е ужасно.Моля ви НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ ТАМ НА КУРСОВЕ.Не можеш да им хванеш “спатиите”.Кой какъв е ,от коя фирма е ,сменят колите,абе мазало…За съжаление моята агония продължава.Скъсаха ме на вътрешният изпит по кормуване….Исках да се преместя в друга школа,но не могло докато не ме скъсат и от ДАИ.Толкова съм изнервена,че незнам дали ще издържа!!!Днес кормувах допълнителните часове,инструктора ме заведе в района където ме скъсаха и ми каза-”Нарочно сме тук,за да ти е гадно!”А изпита ми беше на другият край на София,в който не бях стъпвала.Незнам дали да продължавам….Не се заблуждавайте и подвеждайте,бягайте от БАС!!!!!!

  Friday, April 26, 2013 at 3:27 pm | Permalink
 50. jeleznijat wrote:

  ДО razocharovana!
  Изтегли си документите от там, нямат право да ти откажат! И ако все пак го направят или ти искат пари за това писмено се жалвай до Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, от там ще им стъпят на врата!

  Friday, May 24, 2013 at 6:25 pm | Permalink
 51. RAZOCHAROVANA wrote:

  До jeleznijat-Слава Богу приключих с тези МОШЕННИЦИ!!!!
  Изтеглих си документите,камък ми падна от сърцето!Долни обирджии,дори рушвет си поискаха за изпита по комуване оценка “ДА”200 лева.А за успеваемустта да не говорим,на 10 човека 2 ако вземат изпита е добре.

  Friday, May 31, 2013 at 3:04 pm | Permalink
 52. Силвия Димитрова wrote:

  Пълни мърши.Не предполагах ,че може да съществуват такива МОШЕНИЦИ.За всяко нещо искат пари ,не спазват графика,чакаш по цял месец за кормуване.Само фирмата им голяма ,но нищо не отговаря на обещанията.

  Friday, July 26, 2013 at 4:40 pm | Permalink
 53. sixth6sense wrote:

  Здравейте! Темата е стара но се надявам все някой да я поглежда от време на време. Аз в момента карам шофьорските курсове във въпросната школа и искам да попитам някой който е бил при Петър Иванов с какво впечатление е останал от него и дали е доволен. Прочетох по - горното изказване за него и ми е интересно дали след няколко кормувания и на мен няма да ми бъдат поискани 200 лева за да си взема изпита. Много ще съм благодарна ако някой изкаже мнение. :)

  Tuesday, August 27, 2013 at 3:25 pm | Permalink
 54. sick and bored wrote:

  Записах курса в БАС и горко съжалявам.Попаднах на тази страница след като потърсих инфо как се сменя инструктор.Половината кормуване мина, аз от интернет разбрах как се пали и гаси кола, за какво служи съединителя и кога и как се сменят скоростите.Времето, прекарано с инструктора е силно съкратено, през което време той държи речи по отвлечени теории или пуфти как за нищо не ставам, защото аз трябвало да го гледам как той кара и да попивам.Колко обиди и унижение изтърпях- аз си знам.Колко следват- един Бог знае.НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ В БАС!

  Saturday, October 5, 2013 at 9:35 pm | Permalink
 55. Нина wrote:

  Здравейте! Изчетох коментарите… Стана ми ясно коя грешка да не правя :) Сега ще помоля някой да ме насочи към свястна фирма. На мен лично добре ще ми дойде опреснителен курс, но приятелят ми има нужда от книжка и то по честния и човешки начин, тъй като работи, но не желае да става убиец на пътя…Засега сме се насочили към Тара М, но моля за предложения…Все пак това е нещо, което човек не прави 10 пъти в живота си…Благодаря предварително!

  Saturday, October 19, 2013 at 7:45 pm | Permalink
 56. Антония wrote:

  Железният, коя автошкола би препоръчал?
  Мейлът ми е antoniya.h.hristova@gmail.com

  Tuesday, October 22, 2013 at 4:34 pm | Permalink
 57. огнян спиров wrote:

  По големи ТЪПАНАРИ от тея няма.Не се записваите ще ви скъсат поне 5 пъти докато вземете книжка.Всичките им инструктори са некакви ненормални дъртаци.Проверете преди да изгорите .

  Thursday, October 24, 2013 at 7:30 pm | Permalink
 58. SB wrote:

  На мен сега ми предстои изпит и си карах курса в БАС. Лекциите се водеха добре, лошото е, че аз нямах нужда от тях и само ми изгубиха времето. Взех си листовките от “раз” с 0 грешки :)
  Сега за инструктора (Георги Стоянов)не мога да кажа нищо хубаво. Стресира ме и ще е чудо ако си взема изпита пред ДАИ от първия път.
  Да не говорим, че се наложи да ме учат приятели на елементарни неща, които г-н Стоянов не счете за необходимо да ми обясни.
  НЕ ги препоръчвам!!!

  Tuesday, October 29, 2013 at 1:53 pm | Permalink
 59. Witch wrote:

  SB, ти защо не го смени психолога и историк Стоянов? Загуби ми половината практика, на НИЩО не ме научи, на НИЩО, от интернет се учих кога и защо се сменят скорости , как се спира и се тръгва…Докато той се налудее много време загубих и изпитвах невероятен стрес само от мисълта да се кача в кола.Намерих начин и се оттървах и сега се надявам наистина да мога да карам, а не само да избутам.
  Успех.Смени го, ако те скъсат от ДАИ.

  Thursday, October 31, 2013 at 12:31 pm | Permalink
 60. MARIA wrote:

  Благодарение на мненията и блога разбрах къде да не записвам. Благодаря ви. Реших да се запиша при препоръчан инструктор, макар и да взима с 250 лв повече.

  Tuesday, January 21, 2014 at 7:31 pm | Permalink
 61. Stanislav wrote:

  ne otivaite v BAS samo shte vi zagubat vremeto i nervite.Zapochnah kursa pri tqh na 5 avgust i vzeh knijka ot 3-tiq put sled kato smenih firmata na 30 qnuari…..

  Saturday, February 1, 2014 at 1:40 am | Permalink
 62. КОКО wrote:

  Аз пък съ доволен от тях. Изкарах от първия път. Явно мога не съм дърводелец като вас?

  Tuesday, July 22, 2014 at 1:04 pm | Permalink
 63. соня петрова wrote:

  Не можах да повярвам,че всичко което ми се случи е истина докато карах шофьорският курс в Български Автомобилен Съюз.Първо прословутите им шикозни офиси се оказват някакви стайчета където се записваш и после трябва да ходиш на майната си за слушаш теория.Преподавателят Тодор е един дебелак дето само си чете под носа от някакво помагало което спокойно може да си го прочетеш у вас.Когато го попиташ нещо да ти обясни ти казва да си прочетеш правилника.Оценка за теоретично обучение кръгла нула.Практическото обучение уж можеш да избираш кола ,а винаги ти се пада раздрънкан GOLF дето не може да му се включват скоростите и си прецакан защото не можеш да се научиш на счупената им кола.Инструкторът който ми се падна едно младо момче което освен да си бърка в носа и да мърмори колко му е малка заплатата друго не показа.Най се вбесих когато си направи устата да взема книжка като му пусна.Е не го огря.И искам да му кажа нещо СЕЛЯНЧЕ НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО.Скъсаха ме 4 пъти и ако не бях се преместила при друг инструктор едва ли някога щях да взема книжка.Просто всичко в тая фирма една сбирштина на неграмотни селяни.Не се записвайте никога в БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ

  Wednesday, August 27, 2014 at 6:37 am | Permalink
 64. Северина wrote:

  1 - рекламата им “КНИЖКА ЗА 350ЛВ”е НЕКОРЕКТНА. НЯМА ТАКОВА НЕЩО - до книжка се стига след такси за 700 лв.
  2 - Плащането на вноски има всякакви условия, които не се казват в началото. Когато започнеш, ти се връчва листче, което ТРЯБВА ДА ПОДПИШЕШ, ИНАЧЕ НЕ ПРОДЪЛЖАВАШ. Но не в началото, а когато обучението е ЗАПОЧНАЛО И НЯМАШ ИЗБОР.
  3 - Има всякакви допълнително появяващи се такси - за удостоверения от фирмата.
  4 - Отношението (с едно единствено изключение) на офисните им служители е невероятно грубо. Постоянно изникват непреодолими пречки, които се оказват парично преодолими - тоест с пари от Вас.
  Съветът ми е: Далеч от тях.

  Monday, October 13, 2014 at 4:14 pm | Permalink
 65. hailie wrote:

  За съжаление, към 2014 година нещата не са по-красиви… Но късно разбрах ;( .

  Tuesday, October 28, 2014 at 4:02 pm | Permalink
 66. сара п wrote:

  На всички,които ще карат шофьорски курс във СОФИЯ искам да кажа само -В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ С РОСЕН 85 в кв Младост до метрото…. ooooh! Този е егати обирджията….и стар мераклия при това …..Върти си бизнеса с изпитващите от ДАИ и не му пука.Направо ти казва:”на изпита си вземи повече пари”…. странно защо, нали?! На самия изпит ти правят намеци,че трябва да си платиш допълнително ако искаш да минеш, защото /цитирам/”никой
  не можел да стане достатъчно добър само за 24 учебни часа” при законнови 30 часа….Представяте ли си….като че ли ние новаците сами сме си избрали тази програма ….Пък и нали този същия,дето ти казва това ти е учител…ами така сам си плюе на труда……Та ако не си платиш на изпита,за да напълниш гушата на изпитващия,оставаш пак да се учиш и да пълниш колкото се може по дълго гушата на инструктора….Малцина са късметлиите, които го вземат от раз…..
  Въпросния Росен 85 върти още няколко бизнеса,строи апартамент и въобще го е грижа за тебе само относно това-колко си платил до сега и кога ще платиш останалото…../ с този въпрос те посреща винаги,вместо Добър ден!!!/. Докато горкия начинаещ шофьор се поти и не знае как да постъпи,докато шофира,инструктора си говори нон-стоп по мобилния…..А после се нерви и ти вика,като че ли си отишъл там не за да се учиш от него ,а ей така да му даваш по 20-ка за да го слушаш как си върти бизнеса по телефона….Натиска си педалите и кара вместо теб….явно доста изнервен за да ти показва,направо го свършва вместо теб….ами така как ще се научиш да караш самостоятелно и да се справяш сам във всяка ситуация…Все нещо беше объркал,все часовете не му излизаха….естествено все в негов плюс…..Колата му- вечно мръсна със замацани стъкла-всеки шофьор знае колко опасно би могло да бъде дори и само напръскано стъкло или огледало….Уж си отишъл да караш ,а той те размотава по неговите си дела…”да отидем да видя едни мебели за жена ми”….”да отида да купя плочки за банята,че жена ми иска да ги слагаме вече”…”да отида да видя за едно заведение.”…….И всеки път:”мини от тук ,че е по напряко ” / нищо че е в нарушение/ ” спри тук на моя отговорност” / нищо че е в нарушение/ Ами така ли се обучава един млад шофьор-само с нарушения….а после защо ставали катастрофи по улиците……При него има хора,които се явяват на изпит-кормуване за 5 - и път. Представете си само как ги върти и си пълни гушата…..Ами то срамота за него бих казала….какъв е този учител дето не може да научи за толкова дълго време един човек да шофира…..Може би ще кажете,че зависи от човека,колко ум има….ама тези 15-20 души, които видях да се явяват за пореден път, са си съвсем нормални хора,просто няма кой да им изгради правилните шофьорски навици /пък и нали така му изнася на нашия инструктор-за какво тогава да си дава зор / Shocked
  Където и да карате курса в никакъв случай не давайте цялата сума още в началото,за да не се окаже по средата на обучението,че от този инструктор файда няма,както стана с моя….. #2gunfire

  Възмутена съм и затова го изказвам в нета ,за да предпазя други ентусиасти като мен,които смятат,че инструктора е един перфектен шофьор,който не просто ще ги научи,но ще ги “закриля”по пътя,ще даде най -доброто от себе си,докато станат на свой ред и те перфектни…..Уви….
  И МНОГО МНОГО ВИКА И КРЕЩИ

  НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ В РОСЕН 85 ГР СОФИЯ ЩЕ ИЗГОРИТЕ С МНОГО ПАРИ

  Saturday, November 22, 2014 at 5:33 pm | Permalink
 67. JELEZNIJAT wrote:

  http://gospodari.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8—2-video50045.html

  “Елате хиляди младежи, на родната страна надежда! Вдигнете кирки знамена да зашумят като гора, като гора!”

  Wednesday, December 31, 2014 at 1:44 am | Permalink
 68. JELEZNIJAT wrote:

  От 01.01.2015г. БАС сменят абриветурата си на БКС /Български Корумпиран Съюз/

  Friday, January 2, 2015 at 1:04 am | Permalink
 69. гатчо wrote:

  rognews.bg/news_93477/Frog-nauchi-SHefovete-na-DAI-machkat-bortsite-sreshtu-koruptsiiata/

  Wednesday, June 24, 2015 at 8:25 pm | Permalink
 70. гатчо wrote:

  http://frognews.bg/news_93477/Frog-nauchi-SHefovete-na-DAI-machkat-bortsite-sreshtu-koruptsiiata/

  Wednesday, June 24, 2015 at 8:25 pm | Permalink
 71. Боби wrote:

  Това е изключително непрофесионална и некоректна спрямо курсистите щкола. Нито едно нещо в нея не беше на ниво.
  Курсът ми се проточи много месеци, смениха се поне няколко курсиста, можеха да ме вземат по 2 часа на седмица най-много, огромни луфтове между края на практическите обучения и самият изпит. Стойте по-далече от тях!

  Friday, January 15, 2016 at 9:37 am | Permalink
 72. nedovolna wrote:

  Искате ли да загубите време и пари,запишете се на шофьорски курс в БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ.Аз направих тази грешка и вече 6 месеца късам нерви и давам пари ,но книжка няма.Давам пари ,а курсът беше рекламиран като безплатен.Безплатен курс за отличници така ни беше представено от нашата директорка/сигурно и тя е грабнала някой друг лев /.Истината обаче се оказа съвсем друга.Безплатно се оказа само обещанието за взимане на книжка.Ако си от безплатните шофьорски курсове продължителноста на курса е над 5 месеца при записването те карат да се разпишеш на декларация в която имаш само задължения и нямаш право да се откашеш от тях.Когато се записваш ти казват ,че ще трябва да платиш и някакви измислени такси за явяване на изпит.Казваш си е добре нали другото е безплатно ще го преглътна това.После идват вътрешните изпити и там е уловката ВИНАГИ ТЕ КЪСАТ НА ВЪТРЕШНИТЕ ИЗПИТИ.И за всяко следващо явяване пак ти искат отново такса за явяване.Ако пък те скъсат вътрешният по практика те карат да платиш таксата и 4 часа по кормуване.Ако не ги платиш не те пускат на изпит пред ДАЙ .ВНИМАНИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ВИ СКЪСАТ 2 ПЪТИ НА ВЪТРЕШНИЯТ ИЗПИТ ПО КОРМУВАНЕ И ВИНАГИ ЩЕ ВИ ИСКАТ ТАКСА ЯВЯВАНЕ И 4 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧАСА.На изпита пред ДАЙ пък ти разиграват номера с офисите.Пращат те да се явяваш на изпит в непознат район където не си карала и не познаваш маршрута и естествено те късат.Цялата система във фирмата е насочена към това как да ти вземат възможно най много пари.За качеството на обучението не ми се говори под всякаква критика.Инструкторите не са от София и не познават улиците на София.Аз карах с двама инструктори и мога само да ги оределя за нещо средно между каруцар и маршруткаджия.Не обясняват само мълчат и ако ги попиташ нещо само сумтят.Изключително неприятно е и когато започнат да се хранят в колата когато ти караш.Безплатният шофьорски курс в БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ досега ми струва
  2 късания на вътрешен изпит по кормуване 280 лв
  3 късания на външен изпит по кормуване 520 лв
  4 такси явяване на изпит 240 лв
  всичко 1040 лв за безплатен шофьорски курс ХА ХА
  Не ме е яд за парите,яд ме е ,че се хванах на тъпата уловка на тия селяндури.Запишат те на безплатен курс ,а после те издояват с такси.Моята приятелка се записа на шофьорски курс при някакви мошеници плю ги плю ги ,ама скъсаха я на външния изпит 2 пъти и взе книжка и всичко и излезна 800 лв.Раздават и някакви ваучери за отстъпки с който също зарибяват хора и после късане късане .
  Като се разрових в интернет прочетох и доста други отрицателни коментари за БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ дори и “Господари на Ефира ” са направили предаване за измамите на тези мошеници.
  http://gospodari.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82-video50012.html

  Thursday, January 21, 2016 at 11:56 am | Permalink
 73. Spravedlivost wrote:

  До 72. Nedovolna.
  Здравейте и аз бях излъган с тази кампания на Български автомобилен съюз за безплатни шофьорски курсове на отличници. Моля Ви за Ваши координати, ще направим всичковъзможно да си понесат последствията, както и да Ви се възстановят част от парите. Крайно време е тези от Български автомобилен съюз да си понесат последиците и никой да не се записва там на Шофьорски курсове! Мейла ми е missho@abv.bg. Анонимността Ви е гарантирана!

  Sunday, March 13, 2016 at 2:58 pm | Permalink
 74. Иван wrote:

  Мошеници отвсякъде! Записах се при тях и като мина половината курс, ми казаха, че не мога да изкарам 31 часа, ако не платя 120 лв за изпит при тях. Това е уловка, защото после се оказва, че не можеш да смениш фирмата и могат да те късат на вътрешните и да не те пускат на външните изпити пред ДАИ.
  Потрудих се да намеря информация.
  Обадих се на шефа им и му казах, че това не е редно, защото могат да злоупотребяват с клиентите си. Той отвърна: “Вие не сте клиент!?!” Без коментар!
  От ДАИ една “експертка” ми каза - “Ще те пуснат втория път”. Без коментар! Излиза, че всичко се знае между наши и ваши, но не и от курсистите, които плащат. Простотия!

  Thursday, March 31, 2016 at 11:23 am | Permalink
 75. Инструктор wrote:

  До ИВАН:
  Съжалявам за разочарованието Ви, можете да се отпишете по всяко едно време и никой не може да Ви спре! Стига вече с мошеници и изнудвачи … Ако решите да се отпишете и да си довършите шофьорския курс в друг учебен център (автошкола) ще Ви съдействам да нямате такива глкавоболия на новото място… може да ми пишете на имейла - instructor1970@abv.bg. Успех!

  Sunday, April 24, 2016 at 10:30 pm | Permalink
 76. Костадин Димитров wrote:

  Здравейте,
  Ето я и моята драма със БАС, или иначе казано, фирма “Бг драйв консулт ЕООД”- известна като БАС. На 18 март 2016г. аз се записах на шофьорски курс, към Български автомобилен съюз, подмамен от ниската цена. Поради изключително лошото ниво на обучение, аз се отказах още на третото ходене. Нивото на обучение дори на теория е катастрофално ниско, как е било преди не знам. Бяха сложили някаква пенсионерка която говореше като на запис без възможност за въпроси, просто я интересуваше да си изпее материала. На третия ден подадох писмено заявление, че се отказвам, обясних причините, казах, че желая да бъда освободен от системата за да продължа на друго място, както и да ми бъдат върнати парите. Но това не се случи. Нарочно не ме освобождаваха от системата, защото ми поискаха 500лв. за да го направят. Лицето което ми поиска парите по телефона се казва Мирослава Димитрова, шеф и член на управителният съвет на БАС, чиито мъж е собственик на фирмата. Отидох при началник от ДАЙ и му обясних ситуацията, оказа се, че ДАЙ нямат права да ги накарат да ме освободят. Оказа се също, че са длъжни, но това “длъжни” отново е на добра воля. За да ограничат достъпа ми до офиса, Мирослава подава жалба в полицията срещу мен. И така се минават два месеца. Свързвам се с техните адвокати и им казвам, че ако не ме освободят, подавам жалба в прокуратурата. На другия ден бях освободен, но вече бях подал жалба в прокуратурата затова, че за да ме освободят ми искат пари. Подадох същата жалба и в автомобилна администрация. Втори път със входящ номер подадох молба за връщане на парите, от което последва пълен отказ. Вече ми знаят номера и Мирослава е инструктирала дори своите адвокати да не ми вдигат. Вчера подадох жалба в икономическа полиция за умишлено задържане на средства, което е кражба. Подадох жалба и в КЗП. Сега паралелно с това завеждам дело за връщане на парите и пропуснати ползи. БАС са изключително мръсни и подли, интересуват ги само да ви вземат парите. Този курс от 350 ще ви излезе 1350 минимум, но няма гаранция, че ще вземете книжка. Силно ви съветвам никога да не се записвате в БАС. Нека се обединим всички ощетени от тази измамна фирма и да заведем едно общо дело. Вече сме се обединили около пет души, които ще постъпят като мен, а ако се стигне до дело, в което силно вярвам, те ще свидетелстват моите думи. Потърсете правата си. Мирослава си мисли че има зад гърба си не адвокати а богове, които колят и бесят произволно и с които плаши всички, но това са просто едни смешни и изпаднали адвокатчета, които не могат да си намерят работа на друго място. Предлагам ви да се обединим, и всичко това да стигне до медиите и до съда, за да си получи заслуженото тази измамна фирма. Оставям ви имейл: konstantin__dimitrov@abv.bg

  НИКОГА НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ В БАС!

  Friday, May 27, 2016 at 11:30 am | Permalink
 77. Ka wrote:

  Ауу! За малко да се прецакам и азл
  На телефоните им отговаря някаква абсолютно дръпната стрина, и като започнах да и задавам въпроси с подробности ми каза, че трябвало на друг тел. да попитам, много въпроси били.
  Разбира се, седнах да ги проучвам и стигнах до тук. По никакъв начин няма да се запиша там, егати маймуните!

  Friday, June 24, 2016 at 12:21 am | Permalink
 78. Костадин Димитров wrote:

  http://www.kursisti.com/school/106/%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%A2%D0%98%D0%90%D0%A0%D0%90

  Това е школата хора- препоръчвам. При Златина. Обучението е индивидуално. Няма скрити такси. Няма събиране на групи. Кормуваш сам когато искаш. Теорията се преподава също индивидуално когато искаш. Няма корупция, няма вързани с ДАЙ. Мъж и жена са, мъжа е инструктор по кормуване- изключително спокоен и свестен човек, а жена му предава по теория. Наистина те научават и на правилника и да караш. Отиваш и си взимаш изпита спокойно и честно.

  Saturday, July 2, 2016 at 11:47 am | Permalink
 79. Тошко wrote:

  Здравейте! Може ли някои да ми изпрати, на tgdimitrov@abv.bg, размери на елементите от полигона за кат.В-успоредно и перпендикулярно паркиране, слалом и тн. Благодаря, предварително!

  Sunday, July 24, 2016 at 11:41 am | Permalink
 80. SunShyne wrote:

  Здравейте,

  понеже виждам, че са се събрали много негативи по адрес на БАС, бих искала да споделя и моето мнение.
  Започнах курс на 15.09.2015, последният си изпит пред ДАИ взех на 30.01.2016. Теорията беше предадена много добре, разбираемо, пълно, с презентации и клипове. Отговаряше се на всички наши въпроси и винаги участвахме в лекцията с предложения и мнения, просто за да се провери какво знаем и какво не, и да се изчисти. Винаги имахме за домашна нещо сами да проверим, ако искаме, разбира се, то си е за нас. Листовки се решаваха постоянно.
  За кормуването се чакаше толкова, колкото всеки е чакал да се запише - имаше хора от групата, които още от втората седмица на теорията, шофираха. Аз, понеже исках първо да приключа с теорията, започнах 1 седмица след като си взех теорията пред ДАИ - обадих се да се запиша в момента, в който разбрах, че съм си взела изпита.
  Цялата практика вървеше както ми е удобно - сутрин сме тръгвали в 7 часа и вечер след 19, понеже работех извън София и нямах много време. Доволна съм от инструктура си, понеже обръщаше внимание какво мога и какво не - и съответно сме имали цели часове с паркиране и тръгване под наклон, докато не започне да става всеки път.
  За парите - няма какво да се заблуждаваме - не са 350 лв., а 600 лв. с плащането на всички изпити по веднъж - ако ви късат 5 пъти на листовките, ще платите съответно 300 лв. само за това - така че крайната сума зависи от вас.
  От моята група от 12 човека, всички взехме книжки без 1 момиче, което почти не идваше на лекциите и до последно не си беше взела теорията. Както казах - всичко си е до човек.
  Доволна съм от тях - записах се, за да се науча да карам и се научих.
  Благодаря за вниманието!

  Monday, August 15, 2016 at 1:48 pm | Permalink
 81. Константин Димитров wrote:

  Жалък опит за кризисен пиар Мирослава.Защо му е на човек взел книжка 30.1. 2016 да се рови по форумите и да пише след половин година колко прекрасен е курса в БАС.В този форум пишат недоволни от ВАШИТЕ услуги.Поне за едно не си излъгала ,че курса не е 350 лв ,а значително по скъп и то при условие,че не те скъсат.А както ти пишеш може да те скъсат и 5 пъти и тогава курса отива 1300 лв.С тези инструктори змейове просто няма как да не те скъсат.По лошото е ,че и няма да те научат на нищо.

  Friday, August 26, 2016 at 6:49 am | Permalink
 82. константин димитров wrote:

  И да продължим темата Мирослава как прекрасно си се явила на изпит на 30.1 2016 година и благодариние на добрата подготовка си взела книжка.Само дето има една малка подробност ,че 30.1 2016 година е събота и тогава изпити не се провеждат.Лъжа лъжа лъжа всичко което си написала е лъжа.
  Цяла София знае за мръсните ви номера ,как при записване карате хората да подписват договори със заробващи клаузи ,който не им позволяват да се отпишат от вас.Как късате всички курсисти на вътрешните изпити по 5 пъти и ги карате да взимат по 10 допълнителни часа,как нямате инструктори и курса продължава поне 6 месеца,как курсистите ви не получават добро обучение и след курса правят чудовищни катастрофи.

  И да не вземеш сега да пишеш ,че си объркала датата

  Thursday, September 1, 2016 at 6:45 am | Permalink
 83. koko ot Maroko wrote:

  НИКОГА НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ В БАС! Правят далавера с изпитващите на кормуване от ДАИ да късат до безкрай на кормуване за да си плащате за допълнителни часове. Такава наглост и безскрупулност няма никъде.

  Wednesday, November 2, 2016 at 3:30 pm | Permalink
 84. Петър wrote:

  Въпросното сдружение БАС, което представлява сдружение от фирми, до скоро предлагаше курс за 400 и няколко лева със включени всички изпити. Силно ви съветвам да внимавате защото работата тук е много подвеждаща и гнила. Един поснат се записа преди време и бра много ядове докато вземе книжка във БАС, както и почти цялата група с която караше курса. Курса му излезе не 350 а около и над 1300 лв. и не беше 50 дни, а близо три месеца! Уж те обучават ама така, че все те късат на изпит и те карат да вземеш допълнителни часове и така произволно колкото им е кеф. Й ти ако нямаш заделени на куп пари, те ти казват че като имаш ще продължите. На работа ли да ходиш курсове ли да караш. И така може да откараш с години! Като почнеш да разпитваш за подробности по даден въпрос се държат мнимо, не те осветляват нарочно. Моят познат каза че се говорело за хора които карали курса 7/8 месеца и една торба със пари. Тази фирмичка просто така си работи. Ако пък искш да се откажеш не те откачват от системата на ДАЙ нарочно и ти не можеш да се запишеш в друга фирма и няма кой да ги задължи да те откачат. Това е доста мръсно наистина, а и било честа практика. Моят познат се беше хванал за главата от нерви и даване на пари. моят съвет е не се мамете да карате курсовете във фирмите към БАС, доста ще съжалявате.

  Tuesday, December 27, 2016 at 12:56 pm | Permalink
 85. Уважаеми … подведени, заблудили се курсисти, търсещи нещо евтино, което ВИНАГИ излиза много скъпо! След изпит по практика пред ДАИ ВИНАГИ може да се преместите в друг УЧЕБЕН ЦЕНТЪР /АВТОШКОЛА/ без дори да ги уведомявате! Избирате си къде, отивате и само като си кажете ЕГН-то ми записват на новото място и приключвате с АГОНИЯТА, без да се отписвате от кожудерите!!!!

  Wednesday, January 11, 2017 at 10:54 pm | Permalink
 86. Една wrote:

  До коментар 85
  ,,Инструктор” дълбоко грешиш тук. Когато решиш да се откажеш, трябва да те откачат от системата и точно тук БАС постъпват изключително подло, отказват да те откачат и ти не можеш да се запишеш на друго място, това е с цел да кандисаш и да си ги караш при тях докато те изцицат! Оказава се, че уж са длъжни, ноо на практика няма орган който да ги задължи и трябва да водиш дело. Освен това ако се откажеш от тях не ти връщат сумата която си заплатил, дори и само един ден да си ходил на курс, за която също трябва да водиш дело! Ти нямайки сключени договорени отношени с тях, нямаш и права, могат да де въртят и разиграт както си искат. Много вече изпищяха от БАС, което се разчу. БАС е съюз от фирми, които са доста съмнителни и са на едни и същи хора, това е като някакъв лабиринт от фирми: Бг ауто драйв’ и БГ драйвконсулт ЕООД и може би още една две фирми! Като се запишеш те не сключват договор с теб, а просто ти дават някакъв билет- ваучер на който пише:Еди кой си е предал на БАС еди каква си сума. Хм, много съмнително те ти дават документ че си предал пари на съюза, а на какъв принцип се отчитат въпросните фирми пред НАП за всеки курсист? Има нещо тука което май не е както трябва. Другото кокошкарско и стотинкаджийско нещо, което тотално показва колко са алчни от БАС е, че когато отидеш те ти казват да си купиш правилника за движение, на който е закачено стикерче с цена 14лв. която обаче е залепена върху фабричната и фиксирана цена, която навсякъде е 10.99лв. Представете си за 3лв? Какво кокошкарство. Те гледат да изцедят от излъганите курсисти всяка стотинка, а вие очаквате от тях коректност ли? Но не е само това. Напоследък много нашумя това, че било и масова практика, ако решиш да се откажеш БАС, да ти заведат дело и да те осъдят. Скалъпват ти някаква история, че например си нападнал или обидил напримерно шефа, заповядват на техните инструктори, които са им момчета за всичко да станат свидетели и адвокатите на БАС да ви заведат дело, в което ви съдят за пари! Няма друга такава наглост и безочие наистина. Изобщо не се учудвам, че след като гледат как да ти изсмучат 3 лв. ще намерят всякакъв възможен начин да ти вземат пари. И какво се оказва, че ти отиваш да изкараш книжка, не я изкарваш, не ти връшат парите, осъждат те да им платиш още, осъждат те да платиш разноски по адвокат, разноски по делото, искат ако те осъдят да те дадат на съдия изпълнител. И това коректна фирма ли е според вас?!! Нищо, всичко се връща, рано или късно всеки плаща. Дано чумата или друга нелечима болест вкара децата им в гроба час по скоро, друго не мога да им пожелая, такива това заслужават.

  Friday, January 27, 2017 at 2:58 pm | Permalink
 87. Dam... wrote:

  Здравейте,
  И аз като повечето се подлъгах да се запиша в БАС, поради ниската цена и сега си блъскам главата.Някой може ли да каже ефективен метод как да се отпиша от тези мошеници. На 16 час от кормуването съм и ми е дошло до гуша от тези идиоти.Ще се радвам на всякакви предложения.Благодаря предварително. :)

  Wednesday, February 1, 2017 at 6:36 pm | Permalink
 88. До коментар 87…
  Здравейте, напишете молба до тях, че искате да бъдете отписана, на която да Ви дадат входящ номер. След което напишете жалба до ОО “АА” гр. София /това е ДАИ/, която занесете на място и входирайте на ул. “Витиня” № 1 /във втора стая/, там където ходите на теоретични изпити. Жалбата да бъде в 2 екземпляра, на единия да Ви сложат вх. номер. Там на място попитайте какво може да направят, за да Ви освободят от тях. След като Ви отпушат от системата/освободят/ може навсякъде да продължите обучението си. Трябва да Ви дадат и копие на картона с подпис и печат. Успех!

  Thursday, February 16, 2017 at 11:31 am | Permalink
 89. До коментар 86…
  “ЕДНА” става въпрос за преместване в друг Учебен център след изпит по ПРАКТИКА ПРЕД ОО “АА” /ДАИ/. След като те скъсат може да се преместиш без да те отписват. До тогава не можеш, без да те отпишат!

  Thursday, February 16, 2017 at 11:36 am | Permalink
 90. теодор петков wrote:

  https://nova.bg/news/view/2017/02/16/174073/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8/

  Виж те как лъжат .Записват те и после не си бил научен и дай пари.Черно на бяло си го каза собственика на Български Автомобилен Съюз късане до дупка.Един курс не излезне ли 1300 1500 лв те са на загуба затова късане и даване на пари за незаконни такси.

  Thursday, February 16, 2017 at 12:46 pm | Permalink
 91. Dam... wrote:

  До ИНСТРУКТОР,

  Благодаря ти много за отговора, заемам се с действията.

  Още един път Огромного благодаря. :) :) :) :) :)

  Thursday, February 16, 2017 at 6:09 pm | Permalink
 92. ДИМКА ДИМИТРОВА wrote:

  Инструкторите са много стари и нерваци.Моят инструктор Сашо Бонев се оказа женкар и постоянно ми пускаше намеци за секс.Когато просто си мълчах и не му обръщах внимание започваше да крещи.Не ме научи на нищо и само повтаряше ,че трябва да взимам допълнителни часове.Курсът много се проточи 7 месеца.НЕ СЪМ ДОВОЛНА ПРЕЦАКАХ СЕ НЕГО ПРАВЕТЕ И ВИЕ

  Wednesday, February 22, 2017 at 5:42 pm | Permalink
 93. ядосана wrote:

  Не се записвайте при КРАВАРИТЕ или просто казано автошкола РОСЕН 85
  Това са недодялани шопи с високо самочувствие който си мислят ,че като си се записала при тях си им длъжна да им търпиш капризите и крясъците.Аз попаднах на най злият инструктор Краси КРАВАТА същият отглежда крави край София и в свободното си време заработва като инструктор.Няма да ви казвам каква смрад се носи от него. Незнам имах чувството че тоя човек не се е къпал от миналата година.Колата старо раздрънкано Рено не е мито от години и с него явно кара и сено за кравите тъй като цялото бе в сено.Като капак на всичко когато караш с него те кара да му купуваш миризливото сирене.Спрете някъде и “Айде донесъл съм ти домашно сиренце” и ти се чувстваш длъжна да му го купуваш.Сутрин с първият курсисис пък разкарва мляко по адреси.Тук спре за малко там спре и то часовете минат, а той си прави тънката далаверка.Да не говорим ,че нито един път не минахме по маршрутите, не карахме в центъра на София,не влезнахме в МОЛ все на околовръсното към фермата към кравите.Няма и необходимия интелектуален капацитет да ти обясни нещо от теорията.Питаш го нещо винаги отговаря “глей си знаците”.Като сгрешиш нещо Краси побеснява не си видяла нещо и крясъците почват редовната заплаха като сгрешиш “Тъпа Краво ще те нашибам”. Много неприятно ми стана и на теоретичният изпит когато единя от изпитващите директно попита вие ли сте ГОВЕДАТА НА КРАСИ за всички от нашата школа.И като капак Краси ми поиска 500 лв та всичко да минело гладко.
  Не се научих на нищо нито да паркирам нито да потеглям в наклон и резултатът се прояви на изпита ме скъсаха 4 пъти на теория и 4 пъти на практика.
  БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТИЯ КРАВАРИ автошкола РОСЕН 85

  Tuesday, March 7, 2017 at 7:25 am | Permalink
 94. Една wrote:

  До коментар 89

  Винаги би трябвало да те отпишат ако ти пожелаеш, това е твое право, не си длъжен да седиш до изпит ако фирмата е скапана и обучението е катастрофално като в БАС. Оказа се обаче, че БАС те мотаят нарочно за да ти късат нервите, за да те тормозят. оказа се, че нито ДАЙ, нито министерство на транспорта имат правомощия да ги задължат да те освободят от системата. Уж са длъжни но е на добра воля- парадокс който те умело използват, явно се забавляват. Просто се чудя кога ще дойде деня да ударят греда? Да попаднат на някой психопат, който да им разкаже играта. Днес се гаврят с тоя, утре с оня, но накрая ще се появи някой, в чието лице ще си намерят и те майстора, крайно време им е.

  Monday, March 13, 2017 at 6:14 pm | Permalink
 95. Карамански wrote:

  До коментар 94

  Да точно така правят в БАС. Управителката на този съюз от фирми, който е някакъв мистериозен фантом се казва Мирослава Димитрова, която е безмерно, пословично алчна жена.Тя даже понеже има подчинени работници си измисля някаква скалъпена история и завежда дело срещу теб за пари,като кара работниците да свидетелстват за историята с цел да ти изсмуче още някой лев,това е нечовешка алчност.А това за курса от 350лв. е абсолютна лъжа разпространявана чрез реклама за което мисля да уведомя властите и КЗП.Курса там излиза средно 1500лв.и продължава средно 7/8 месеца!Този съюз от фирми под егидата на БАС трябва да бъде разследван.Не може началник във ДАЙ,в централата да си извади мобилния телефон и да се обади на Мирослава,която е управител в БАС и да и каже; ало Мира…сещайте се за какво става дума.Там постъпват месечно десетки хиляди лева но не е ясно как тези пари се отчитат пред държавата.НАП трябва да бъде запозната с това.Не се записвайте в БАС никога и за нищо на света,от там дори и инструктори като Тони са избягали.

  Tuesday, March 21, 2017 at 9:45 am | Permalink
 96. xax wrote:

  Пак отнеха лиценза на Български Автомобилен Съюз

  След поредица от жалби Министерство на Транспорта направи проверка в скандално известната фирма Български Автомобилен Съюз.При проверката бяха открити редица нарушения на наредбите за обучение като надписване на часове,събиране на незаконни такси, лошо обучение неспазване разпоредбите за обучение на курсистите.Събираните такси от обучаемите не са отчитани по надлежният ред и за тях не е издаван платежен документ за което са уведомени органите на НАП и фирмата е поставена под физически контрол на приходите.След направената проверка Министерство на Транспорта отне за пореден път лиценза за обучаване на Български Автомобилен Съюз.

  Saturday, April 1, 2017 at 6:08 pm | Permalink
 97. Саша wrote:

  Някой знае ли как ще ни продължи обучението като им са отнели лиценза на тия идиоти.Вече втора седмица ги издирвам и чакам някой да ми се обади и никой не ми звъни да не са духнали с парите.

  Thursday, April 6, 2017 at 8:08 pm | Permalink
 98. Коцето wrote:

  Алчното адвокатче от БАС, което е съучастник с Мирослава Димитрова(управител на серия от фирми фантоми към БАС) в обирането на обикновени граждани, чрез скалъпване на дела! За 500лв. е готов и майка си да продаде, но да видим до кога. Сега ще бъде разследван от прокуратурата затова кой от МВР му дава информация за гражданите, тъй като това е противозаконно, след което КЗЛД ще поиска отнемането на адвокатските права. Има закон,(http://econ.bg/%D0%97%D0%90%D0%9A%D0%9E%D0%9D-%D0%97%D0%90-%D0%90%D0%94%D0%92%D0%9E%D0%9A%D0%90%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%D0%A2%D0%90_l.l_i.157998.html)

  който той нарушава, има и свидетел- длъжностно лице!

  Saturday, April 8, 2017 at 10:21 am | Permalink
 99. Мучан wrote:

  Значи:
  Български автомобилен съюз не е фирма а СЪЮЗ от фирми, сдружение! Мирослава Димитрова:
  управител/собственик в Бг Ауто Драйв ЕООД
  управител/собственик в “Мики Кар БГ” ЕООД
  Управител в БГ Глобал Консулт ЕООД- всички към Български автомобилен съюз/Бас/.

  А Борис Гаврилов- незаконен съпруг на Мирослва е управител на БАС! Тази история е доста мътна. Така че ако някой си търси пари нека си погледне печата на ваучера към коя фирма е записан, и кой е управителя и да подаде жалба в прокуратурата за незаконно присвояване на средства и паралелно граждански иск в съда по Чл. 206 НК.
  Чл. 45 ЗЗД
  Чл. 84 и сл. НПК
  На сто процента печели делото и всички разходи с него- идната седмица аз ще направя същото. Който иска нека се свърже с мен.

  ХаХ” от къде разбра, че са отнели лиценза на БАС?
  Защото ако наистина е така горе изброените фирми трябва да незабавно да преустановят дейност, за което лично ще сезирам!
  Още по интересен е факта, че в гр. София, кв. Гео Милев, ул.Николай Коперник 28 ет.1 ап.1 се води адрес на две фирми: Бг Ауто Драйв ЕООД и Бг Драйвконсулт ЕООД- също се води и офис на БАС!

  Служителката на Мирослава, работеща в въпросния офис рамо до рамо с нея, дори не знае във коя фирма работи! На въпроса към коя фирма е служител по договор, тя отговори: към фирма БАС, което означава, че тя просто няма договор или е фиктивен!

  Очаквайте скоро потресаващи и скандални разпечатки и записи на разговори за период от няколко месеца, между Начлник в централата на ДАЙ и Мирослава Цветанова Димитрова, собственик и управител на автошколи! Това е недопустимо! Говорят си на малко име като ,,Мира” и …… Надявам се след тези записи, въпросната ,,дама” да влезе най после в сливенския, където и е мястото!
  Призовавам всеки който е бил измамен или ощетен или изобщо недоволен и пострадал от БАС да се свърже с мен, за да оформим една колективна жалба до КЗК и министерство на транспорта, аз имам добър адвокат който ще я оформи, въпросът е да сме свидетели един другимо за безобразията на този съюз от фирми, защото аз също съм потърпевш и тези безобразия на тези самозабравили се хора, трябва да бъдат наказани от закона!

  Saturday, April 8, 2017 at 11:46 am | Permalink
 100. Мучан wrote:

  Имах в предвид до КЗП /Комисия за защита на потребителите/.

  Saturday, April 8, 2017 at 11:51 am | Permalink
 101. Мучан wrote:

  ВНИМАНИЕ!!

  В момента тече поредната заблуда на сдружението от фирми на Мирослава Димитрова(БАС)със подвеждаща промоция от 260лв. за ЦЯЛОТО ОБУЧЕНИЕ!! То е до 10 Април 2017г. Ако има опарили се нека се свържат с мен!

  http://dc.bau.bg/

  Сами разсъдете!!

  Saturday, April 8, 2017 at 12:05 pm | Permalink
 102. Джигата wrote:

  В БАС са обзети от странни мании..
  Така например чух за Спаска Миролюбова Петрова, работеща в офиса на на ул: Николай Коперник ном: 28-30 ет 1 ап: 1, живуща в кв: Хаджи Димитър блок 150 че е обзета от манията да лети до станция Мир в космоса … Но.. единствената височина която е достигнала досега е етажа на блок 150 в който живее… ехх мечти.. разни хора, разни мечти…

  Saturday, April 8, 2017 at 12:59 pm | Permalink
 103. Джигата wrote:

  До коментар 98- Коцето.

  Джоана, работила за БАС до съвсем скоро а от скоро работи в СДВР снася информация на Мирослава за тоя и оня, а Мирослава на адвоката. Щом имаш разпечатка лесно ще прихванеш връзката. Изнасянето на лични данни от полицията е престъпление още повече че това е служител на МВР тоест длъжностно лице, така че направо на прокурор и КЗЛД, които сериозно ще санкционират МВР, с което директно я уволняваш, а адвоката също е постъпил абсолютно противозаконно- само разпечатка ще го докаже!

  Saturday, April 8, 2017 at 1:21 pm | Permalink
 104. Мучан wrote:

  До коментар 103

  Не е тя, тая преди е работила за БАС но не е тя. Адвоката има човек в полицията.

  Мирослава Цветанова Димитрова е собственик и управител на: Мики Кар Бг. Забележете сега:

  Мики Кар Бг е регистрирана на два адреса: гр.София, БУЛ. “ЧЕРНИ ВРЪХ” № 51- регистрирана като автошкола. тел: 0884646485 ЕИК:201852403

  И същата фирма (неясно каква) МИКИ КАР БГ ЕООД отново с управител Мирослава Цветанова Димитрова- тел: 0884646485 но вече на адрес: Изгрев, Квартал ИЗТОК, ул.ЛЪЧЕЗАР СТАНЧЕВ, 9, ет. 6 ЕИК:201852403
  Това се води като централата на БАС, нещо такова- срещу КАТ София.

  Тези хора са се самозабравили в своята алчност и то за жълти стотинки! Мислят си, че всеки човек е балък, ще го лъжат, крадат и грабят, съдят, ще му брулят
  крушата по всевъзможен начин.. Да, ама не! И най добрите гол майстори удрят греда и то голяма! Най гадното е да я удариш с глава!

  Saturday, April 8, 2017 at 4:03 pm | Permalink
 105. Камелия wrote:

  БАС- това е някаква изключително корумпирана система от автошколи.Никога не се записвайте там,това са измамници ще карате курсовете с месеци и ще давате много пари.Книжката ще ви излезе поне 2000лв.

  Friday, April 14, 2017 at 9:03 am | Permalink
 106. Marinа wrote:

  Хубаво е, че най-сетне са направили проверка. То сигурно повечето автошколи нарушават правилата… Например в Даникар клон Зверино в Ботевград не съм чула да се провежда теоретична подготовка. А те карат да се подпишеш, че си слушал 40 часа теория!
  На мен ми се падна инструктор Дани Дилов, който постояно пушеше или говореше по телефона. Няма първоначално запознаване с автомобила, няма каране по тихи улици. Направо те пуска в центъра или на международния път! И ако не караш както трябва, ти крещи, че не можеш, не трябва да се качваш на кола, защото ще убиеш някого, никога нема да ти даде книжка, и всякакви такива!!!

  Friday, May 12, 2017 at 2:09 pm | Permalink
 107. nezabravka hristosko wrote:

  Там е просто ужасно. Синът ми започна на 23.01.2017 г., яви се на изпит теория на 13.03.2017 г. Започна практика две седмици по-късно, през това време получи бизнес предложение от инструктора за допълнителни часове от 100 лв. за 6 часа, а ако ги плати на каса за 100 лв. ще получи 4 часа допълнително. След като го казах на инструктора, че това е измама и корупция, той каза, че не е така, а това е бизнес предложение. Естествено ние не се съгласихме на такова бизнес предложение и детето го скъсаха, според нас неправомерно, но тепърва ще се разправяме защото нямаме изпитната карта и не можем да гледаме изпита, а имаме право. Естествено служителките в офиса в които ние се записахме, защото ни е близо до дома ни са изключително любезни когато трябва да се запишеш и след това стават меко казано ужасни като държание и нагло поведение, нали все пак сте си дали парите вече и за тях въобще не сте важни, само им пречите с присъствието си. Просто е ужасно там. Ако знаех, че ще се сблъскам с такива тъпаци въобще нямаше да плащам курс там.

  Tuesday, June 27, 2017 at 6:09 pm | Permalink
 108. nezabravka hristosko wrote:

  като чета коментарите просто много започвам да съжалявам, че записах там сина си. Това са някакви измамници и аз като някаква тъпачка не направих никакви проучвания за тези фирми. Чак сега видях фирмата как се казва - БГ драйв консулт ЕООД, направо съм в потрес от всички там. Добре, че ни скъсаха и ще може по-лесно да отидем в друга школа.

  Tuesday, June 27, 2017 at 6:30 pm | Permalink
 109. Камелия wrote:

  NEZABRAVKA HRISTOSKO

  Това е най гадната фирма на земята! Принципно шефката им се води, че е Мирослава Цветанова Димитрова, макар, че официално фирмата има друг управител. БАС- български автомобилен съюз е съюз от фирми на Мирослава и мъжа и, като нарочно се казва БАС за да бъде по представително. Дават ти документ, че си се записал и си дал еди каква си сума на БАС, но печата на документа е или на фирма Бг драйвконсулт ЕООД, или на Бг. ауто драйв Еоод.Интересното е, че ако се откажеш и се опиташ да си вземеш парите, ти реално не знаеш срещу кого точно да заведеш дело! Всички материали за съюза от фирми са окомплектовани от мен и предадени в НАП и икономическа полиция, защото не е ясно как тези фирми се отчитат на държавата. При желание свържете се с мен, оставете координати за връзка.

  Wednesday, July 5, 2017 at 9:53 am | Permalink
 110. Thebig_brain wrote:

  Видях, че коментирате БАС и бързам да споделя лично мнение от преки наблюдения. Тия са гола вода. Бягайте далеч, ама много далече от тях. Печата наистина не е на БАС, а на Бг драйвконсулт ЕООД. Но това да е кусура. Пише в сайта им едно, а реално става съвсем друго. Обявяват съботно неделни курсове, ама трябва да имате слонски нерви за да го изкарате с посещения само събота и неделя. Ще ви размотават, баламосват, ще потрошите сума ти време. Ще трябва да им се молите за да отидете да карате. Никаква организация нямат. Полигона който използват на Ададм Мицкевич 1 има ли задушница примерно или друго подобно става паркинг и забравяте кормуване. На ваучера, който ти дават пише едно, а реално е друго (категорията я задраскват, пишат с химикал нещо и готово, а отдолу парите ти пишат сумарно за курса и вътрешния изпит)пълни мошеници са.

  Thursday, July 27, 2017 at 12:40 pm | Permalink
 111. thebig_brain wrote:

  До Мучан. Мучан, във връзка с идеята ти за колективна жалба, как да се свържа с Вас?

  Saturday, July 29, 2017 at 6:35 pm | Permalink
 112. Мучан wrote:

  Ами ако сме само двамата трудно ще е колективна, трябват повече опарили се, а те не са малко всеки втори. Вие как сте пострадал споделете тук?

  Saturday, August 5, 2017 at 7:32 pm | Permalink
 113. Big Brain wrote:

  Тъй като и аз съм от групата на потърпевшите от действията на БАС ще споделя с Вас конкретно моите патила. Записах се януари месец 2017 г. на курс за А категория. Взеха ми парите издадоха документа, който описах в горния ми коментар, обясниха ми че началото на април ще започнем. Дойде началото на април и си замина. Стане след 20-ти и започнах по телефона едни нескончаеми разговори и преговори с тях. Успях да постигна в края на месеца да започнем. Да но краткотрайна бе радостта ми. Заредиха след това едни невъзможности да се използва полигона поради това че е зает от кат. Д+Е, паркинг за задушница, рядко имаше лошо време (не отричам за дъжд, но беше в единични случаи),в един час отиваме 5 човека и се редуваме (а мотора е един единствен), смениха инструктора няколко пъти и т.н. Омръзна ми да се обаждам и да им се моля за всичко. В резултат, все още (5ти месец) не съм взел всички часове, да не говорим за вътрешен изпит и ДАИ, а 8 месеца работят с парите ми. Пълни измамници са. С рекламата за по-тънки цени привличат курсисти и после чакаш, молиш се, въобще който иска книжка, платете си в реномирана фирма дори и повевче пари, но да знаете че нещата ще са на ред. Тия се мотат и те бавят, чакайки вероятно да се откажеш за да ти гепят парите.

  Wednesday, August 30, 2017 at 11:32 am | Permalink
 114. Ей ХОРА!! wrote:

  Хаха! Ей хора, не е смешно, тези от БАС продължават да лъжат жестоко и още по нагло, сега са пуснали промоция за шофьорски курс за 260лв!!!
  Лъжите и алчността им вече ужасно вонят!
  http://dc.bau.bg/

  Това вече е нелепо, тези хора трябва да бъдат наказани!

  Tuesday, October 10, 2017 at 9:53 pm | Permalink
 115. безименна wrote:

  аз се записах септември 2017 през октомври започна теоритичният курс.После ме скъсаха за глупост на вътрешният по теория.След това чаках 5 дни за следващата дата за вътрешен по теория.След това чаках 15 дни за изпит по теория пред дай.След това чаках 15 дни да започна кормуване.Първият ми ден по кормуване мина на някакъв платен паркинг в квратал Надежда София,като вместо два часа карах само един.Следващият ден карах из Надежда и пак само един час , а този инструктор ти записва ,че си карал 2 часа.през времето в ,което чаках за изпит пред дай и за запчване на кормуване ,когато и да се обаждах в офиса на бас секретарките бяха вечно изнервени и дръпнати путки заспали курви и не ми даваха никаква информация да им еба майката проста селска.

  Friday, December 15, 2017 at 11:16 pm | Permalink
 116. CrazyGrog wrote:

  КАМЕЛИЯ,ako четеш, сподели какво стана с НАП и икономическа полиция, имаше ли реакции? Подала съм ги в ДАИ и КЗП, засега нищо и от двете места, но ще видим …

  Friday, March 23, 2018 at 9:35 pm | Permalink
 117. хрико иванов wrote:

  Внимание мошеници.Само това може да се напише за тия измамници.Записах се за курс категория А а се оказа ,че БАС нямат полигон.Взеха ми парите ,а сега ми искат такса за де ме отпишат .Ни то могат да ми проведат курса нито ми връщат парите и не ме отписват.В офиса им е лудница скандалите са нон стоп от хора който си искат парите.Без полигон не могат да провеждат и категория С и там бая хора изгорели.
  Не си късайте нервите с тия МОШЕНИЦИ.

  Friday, May 25, 2018 at 6:33 am | Permalink
 118. Константин wrote:

  Съюзът от фирми към БАС на повечето от които е управител Мирослава Димитрова постъпва по изключително подъл и мръсен начин със свойте клиенти! Така например аз се записах за курсове през 2016г. като дадох 410лв. Изключително недоволен от обучението на третия ден се отказах и си поисках парите. От БАС отказаха да ми ги дадат и Мирослава подаде жалба срещу мен в полицията за да ми прекрати достъпа до офиса. След това Мирослва хваща двама свой работници, подчинени, и им казва да и станат свидетели, че аз съм и бил казал ,,малоумна тъпанарка” и ми завежда дело като иска да и платя 1 000 лв. обещетение за обида!! Оказа се, че това не и е за първи път а нещо редовно. Потресен съм от безграничната наглост и алчност! На първа инстанция, съдията без изобщо да ме изслуша, без да ми даде последна дума, в пълни процесуални нарушения, ме осъди да и платя 1000 лв. плюс 1000лв глоба, плюс разходи по адвокат и дело още 850лв!!! Ясно е колко мирише тази работа. Преди седмица бяхме на втора инстанция и сега чакаме решение.
  Не мога да си представя какъв човек трябва да си, за да причиняваш това на хората а същевременно да си родител на три деца? Не мога да си представя как можеш да причиняваш това на хората и да спиш спокойно? Очевидно Мирослава и семейството и са се самозабравили и си мислят, че са богове. По мръсна и подла история от тази няма, обаче рано или късно всичко се връща. Съвсем скоро историята ще отиде в господари на ефира за да се види от цяла България, а аз след решението на съда завеждам дело за да ми върне фирмата парите.

  Monday, June 4, 2018 at 12:34 pm | Permalink
 119. Константин wrote:

  Хора, нека се съберем всички потърпевши от БАС и фирмите свързани с тях и да заведем едно общо дело за безобразията и за заграбените ни от тях пари?
  Оставям ви имейла ми:
  eleazara@mail.bg

  Monday, June 4, 2018 at 12:40 pm | Permalink
 120. Константин wrote:

  Или всички потърпевши от БАС да се съберем и да отидем в господари на ефира и всеки да разкаже историята си. Не може да ни грабят, да ни съдят, да ни лъжат и това да е безнаказано. Нека цяла България види шо за фирма е това. След това да подадем жалба в МС за да може този съюз от фирми да бъде премахнат.

  Tuesday, June 5, 2018 at 10:20 am | Permalink
 121. соня wrote:

  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nap-zapochva-mashtabna-proverka-na-avtoshkolite-v-stranata-263619/
  Най после хванаха ги за укрити доходи.
  Сега на ред е прокуратурата.Данъчните днес пак са нахлули в офисите на БАС.

  Tuesday, June 26, 2018 at 6:24 pm | Permalink
 122. Ебат ги wrote:

  Мирослава Цветанова Димитрова и Борис Страхилов са ментално увредени от алчност. Изобщо не ги интересуваш ти, интересуват се само да се запишеш и да ти вземат парите, после си еби майката. Собственик и управител на БАС е въпросният Страхилов който живее с Мирослава. БАС не представлява нищо. Фирмите свързани с БАС са Мики Кар БГ Еоод. Бг Ауто Драйв Еоод на които Мира е управител и БГ Драйвконсулт Еоод. Видите ли ги тия фирми бягайте далеч. Вижте, че са регистрирани на едни и същи адреси. Събрал съм сериозен материал за укриване на доходи от въпросните фирми и скоро доказателственият материал ще е в НАП. Заради мизериите които ми направиха и парите с които Мирослава ме завлече ще им дишам във врата до гроб.

  Wednesday, July 11, 2018 at 6:51 am | Permalink
 123. hepyy wrote:

  Отнеха им лиценза.
  https://rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=novini_i_saobshtenia

  Thursday, August 9, 2018 at 9:02 pm | Permalink
 124. hepyy wrote:

  До всички
  Отнеха лиценза на Български Автомобилен Съюз

  За поредица нарушения укриване на данъци и корупция отнеха лиценза за обучение.Курсистите си загубиха парите.

  https://rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=novini_i_saobshtenia

  Thursday, August 9, 2018 at 9:05 pm | Permalink
 125. Съсипаха ми нервите wrote:

  За огромно мое разочарование, и аз имах лошия късмет и се опарих от гнустите схеми, като след ходене по мъките, разбрах, че всичко зависи и е причинено от Мирослава и подчинените и !!! Много ме е яд, че толкова късно разбрах, че става въпрос за измама!!! А тя е толкова долна измама, че заради тези алчни хора, много пострадали губят адски много време за придобиването на въпросното свидетелство.Аз така и не успях при тези измамници, местя се в друга школа…Но не това е проблемът. От 1 година се разправям с глупости и реално нищо не научих - то това остана на заден план спрямо препирните ми с Мирослава и компания!!! Много ми се иска да се съберем повече хора, да се организираме и да направим нещо срещу тези измамници!!!!! Жалко е, че те остават безнаказани. След ужасната ми среща с гореспоменатата, аз се убедих, че на тях изобщо не им дреме, чувстват се извън заплаха! Защото това е мафия! Бях удостоена с информация, че дори и да се опитам да ги съдя, каквото и да направя, тях не ги било страх и щели бързо да обърнат нещата (както се изрази мъжът на онази(знаете) - каза:не ме интересува, аз съм в мои води и в съда, така че….. Да се обединим и да направим нещо, търся справедливост!!!! Все още хора се записват, ние се подлъгахме, нека не гледаме безучастно как други тепърва ще преживеят тази гадост!!!

  Saturday, August 11, 2018 at 3:46 am | Permalink
 126. Наказателя wrote:

  Да, хора, те се чувстват безнаказани и са болни от алчност. Имат връзки и в съда и съдят хората като делата се разпределят на съдия техен човек.
  Нека се обединим и да заведем общо дело за лъжите им, да подадем жалби до съответните институции. Оставям ви имейл, пишете ми:

  aleksi___bebov@abv.bg (имейла е със три долни черти).

  Friday, August 17, 2018 at 12:10 pm | Permalink
 127. Румен Димитров wrote:

  Отварям темата отново БАС е пирамида за изкарване на пари от бедните курсисти.Записвам сина си февруари 2018г.първият му изпит по курмуване предин ДАЙ беше юли 2018.дотук с бързите курсове.И като започна едно късане курсовете струва ха 500лв.вече съм дал 1500лв.там се въртят двама от ДАЙ и такава схема са си завъртяли с школата че не можеш да се оправиш.Сега го преместих синът ми в УЦ България при страхотни хора и ще видим какво ще стане.

  Wednesday, September 5, 2018 at 2:11 pm | Permalink
 128. Наказателя wrote:

  Добре но всички ние потърпевшите какво правим по въпроса само седим и хленчим ли?

  Thursday, September 6, 2018 at 12:09 pm | Permalink
 129. yro wrote:

  Не си уцелил с УЦ България.Те са клонинги
  на БАС.Дори офиса им на ул.Лъчезар Станчев е бивш офис на БАС.И номерата им са същите късане късане до откат.

  Wednesday, September 12, 2018 at 1:10 pm | Permalink
 130. До ,,Съспаха ми нерв wrote:

  Готов съм да се обединим. Не мисля че на човек който има три деца може да е толкова без наказан.

  Monday, January 28, 2019 at 4:36 pm | Permalink
 131. fran wrote:

  Отнет лиценз,глоба за укриване на данъци в размер на 500 000 лв,невъзможност за изплащане на лизинга на уж новите автомобили.

  Е това стана с БАС

  Tuesday, March 12, 2019 at 7:32 am | Permalink
 132. Stan wrote:

  @SOPHIE, абсолютно точно. Тоя Виктор е пълен некадърник. Нито знае как да шофира, нито как да учи. Знае само да крещи не така, да ти дърпа волана, а не да ти покаже как точно. Още повече взима пари за допълнителни часове и след това не ги кара, покрива се и после казва, че не си му давал пари. Пълен боклук. Синът му не е по-различен - лъжец и измамник. Долни и жалки същества, които не знам защо им се позволява да практикуват и крадат.

  Friday, May 3, 2019 at 1:45 pm | Permalink
 133. До ,,Съспаха ми нерв wrote:

  До коменар; 131 FRAN -от къде си сигурен/

  Monday, July 15, 2019 at 4:34 pm | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*