Skip to content

Ghost Rider (Призрачен ездач)

Освен смислени филми ми се случва да гледам и някоя откровена глупост и тъпотия. Все пак човек има нужда и да се поразтовари от истиността на чувствата, драматизма на историите и качеството и да погледа като “теле в железница” (което аз умея добре) някой ефектен филм без смисъл.

Ето ви го печелившия този път - Ghost Rider (Призраният ездач). Още като му видях рекламата и си мисля - опа, ето филм с ефекти, изглежда ще се позабавляваме, ще го гледам, а и Никълъс Кейдж учства, ще е интересно да се види как ще се впише в такъв филм.

Още преди да сте стигнали по-надолу в това, което смятам да напиша искам да ви кажа - не си губете времето и паричките да гледате този филм.

Дори и анимациите са по-издържани от този филм. Дори бих казала, че сценариите на анимациите са далеч по-интелигентни, сигурно, защото са един вид възпитателни за децата. Не съм сигурна дали изобщо има аудитория, на която ще й допадне филма, освен ако аудиторията не си пада по прости филми. Това е единственото определение, което мога да дам за този филм. И моля, не ме разбирайте погрешно, аз по принцип съм критична, но тук дори няма място за критика, защото още на петата минута от филма единственото, което ти се върти в главата е “господи, в какво се забърках, що за глупост”.

Филмчето разказва за човек, който си продава душата на дявола, за да спаси баща си от рак и в отплата трябва да бъде Ghost Rider и да изпълни заръка на дявола и да постави на мястото някакви паднали ангели, които са се развихрили да постигнат хегемония на злото на земята :) Във филма сякаш са взаимствани идеи откъде ли не. Една от многото е, че дяволският ездач беше ездач само нощем, когато на бял свят са и злите сили и се превръщаше в някакъв скелет със гробовен, дълбок и стряскащ глас, като целият гореше - все едно са му пъхнали в пазвата газова горелка и са му пуснали една клечка кибрит.

Сценарият, ако изобщо може да се нарече сценарий, е като че ли писан от първокласници. Верно филма е по комикс, но моля ви се дори комиксите са по-интелигентни. Все пак реплики от рода на:

“You,………….guilty” - за пояснение тук ще посоча, че това беше великата реплика на ездача, когато спипаше някой престъпник. Тогава го посочваше с пръст и изричаше тези знаменателни и смразяващи кръвта думички.

“Look into my eyes and feel their pain” - това пък бяха думичките, които предшестваха основната сила на ездача, а именно да накара виновните да го погледнат в очите и да почувстват болката на жертвите си, което им изпепеляваше душите.

Ефекетите на филма също са под всякаква критика - имаше някои добри попадения, но като цяло нищо особено.

Жалко ми стана и за Никълъс Кейдж - зададох си въпроса защо актьор като него сам си е вкарал главата в торбата с филм, който изобщо не му подхожда, който е откровено глупав, роля, която (макар и доста проста и безспорно може да бъде изиграна по-добре и от дете) не може да изиграе и изобщо……..токова жалко за Никълъс. Чудя се дали не се е анагжирал с подобен филм от любов по мацката във филма, която участва също и в приятната комедия “Хитч”.

Единственото хубаво във филма бяха яките мотори, каскадите с мотори, Никълъс, който си е секси и Ева Мендес (мацката).

До тук ще спра и без това си изгубих достатъчно време. Ако гледате, то ще е защото може би ще искате да проверите дали съм права.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*