Skip to content

Бира, секс, магданоз, спорт…..

Днес прекарах около 1 час в почти непрекъснат смях. Истеричният ми изблик бе в резултат на няколко любопитни факта/твърдения, на които се натъкнах в края на работния ден:) Ето ги и тях:

sex

- факт/твърдение 1 беше свързан с влиянието, което масово консумираната бира оказва върху съотношението естроген : тестостерон - в бирата, произведена от хмел, се съдържа 8-пренилнарингенин (8-ПН) (8-Prenylnaringenin) – един от най-активните фитоестрогени. Това е растителен аналог на естрогена. В големи дози блокира тестостерона.

И какво да разбираме под малки/големи дози? В организма на жената ежедневно се изработват от 0,3 до 0,7 мг естроген (колкото маково зрънце). В един литър бира може да се съдържа до 0,15 мг фитоестроген 8-ПН.

И какъв е резултатът? При редовно пиене на бира се нарушава балансът на хормоните. При мъжете се натрупват мазнини от женски тип (на корема, по бедрата, в млечните жлези), намалява се количеството на сперматозоидите, снижава се “инстинктът на самеца”. У жените пък фитоестрогенът постепенно снижава изработването на собствени естрогени, но не заменя напълно тяхната функция. Затова у жените, пиещи много бира, започват да надделяват мъжките хормони - загрубява гласът, появяват се излишни косми по лицето и по тялото, поведението им става агресивно.

В допълнение към горното въпреки че няма да пасете люцерна и детелини имайте предвид, че растителният аналог на естрогена се съдържа в люцерната, в червената детелина и в други растения. Популярен бил случаят с австралийските овце, които изпасали на полето червената детелина . От това произлязъл сериозен проблем – овцете се оказали стерилни, броят на агнетата съвсем намалял.

Растителни естрогени има и в пчелното млечице. Затова пчелата царица е толкова грамадна, силна и живее дълго.

още тук

- факт/твърдение 2 - прекомерните физически натоварвания водят до свръхпроизводство на тестостерон, а това не е от полза за сексуалния нагон при мъжете. Но природата има особено чувство за хумор - излишният от нейна гледна точка тестосетрон в черния дроб ще се превърне в естроген.

- факт/твърдение 3 - вегетарианците са с по-ниска сексуална активност и плодовитост в сравнение с всеядните. Липсата на месо в храната намалява количеството на феромони в естествената за мъжа миризма, която привлича жените.

- факт/твърдениe 4 - без естрогени мъжът не е мъж. При мъжете естрогените са отговорни за енергичността, за психологическото равновесие и работния капацитет. Естрогените са фактор за мъжките оплодителни способности. От тях зависи подвижността на сперматозоидите - колкото по-малко естрогени има в мъжкия организъм, толкова по-неподвижни са сперматозоидите. Колкото повече мастна тъкан има един мъж, толкова повече естрогени се произвеждат в организма му, толкова по-голяма е вероятността той да се феминизира, тоест да придобие женски черти. Липсата на естрогени причинява у мъжете (както и у жените) изпотявания, топли вълни и нарушения в съня. Друг белег за естрогенов дефицит е психическата нестабилност. Естрогените са един от хормоналните компоненти на мъжката потентност. Мъж, който има високи тестостеронови нива, но дефицит на естрогени, е достоен за съжаление, защото на фона на подчертано силното му либидо липсва необходимата за осъществяването на полови контакти потентност.

още тук

- факт/твърдение 5 - Магданозът предизвиква незабавна и гарантирана ерекция. Но мярката трябва да се спазва. За положителния ефект е достатъчна една връзка. Превишаването на дозата може да доведе до негативна реакция - магданозът е халюциногенен.

още тук

beer bottle

Гроните неизбежно извадиха на повърхността мотото на няколко бирени производители:

- “Съдържанието най-после откри съвършената форма.” - Загорка - мда, пийте бира, за да стигнете до женска съвършена форма :)

- “Мъжете знаят защо” - хаха, а знаят ли наистина или може би точно защото знаят и се стремят към женско съвършенство

- на още по-голям смях ме наведе новата реклама, игра и др. на Каменица, която върви с мото “Да спасим мъжа”, “Спасението е под капачката…” - хаха, явно има от какво да го спасяваме, нали…

Пиенето на бира прави мъжете жени, а жените мъже. Е, хубаво е, че поне се запазва разделението на половете. В противен случай щяхме да имаме свръх жени и преобразени в жени мъже. А, от друга страна, може би бирата е един голям женски заговор за унищожение на противоположния пол. Жените консумират много по-малко бира от мъжете и това ги прави малко повече жени, но мъжете в дългосрочен план с тази консумация на бира ще бъдат едни равностойни женски половинки :) И бирената бутилка е женствена сама по себе си….think about it :)

След това започнах да разсъждавам върху темата за афродизиаците и за това как жената може да манипулира мъжа си вкъщи. Ако й се прави секс може да го посрещне от вратата с една салатка Табуле (90% магданоз) и да почака незабавната ерекция или ако има много домакинска работа да настрои мъже на женска вълна с литър бира :)

Трудно ми беше да уцеля средата и баланса на физическите тренировки, количеството консумирана бира, вегетарианска/местна вечеря и в добавка афродизиаци като магданоза. Просто трудно мога да преценя с какви нива на естроген/тестостерон ще се окажа в крайна сметка….

Моето въображение продължава да работи, а истеричният смях вече отмина, но оставам нащрек за подобни факти :)

4 Comments

 1. nadyaat wrote:

  hahaha tova e yako:)az se 4udya za6to mazhete sa stanali takiva ligaveta i marmorkovtsi, a zhenite ponasyat stoi4eski nesgodite i neprekasnato im ugazhdat…eto kade bil klyu4at za palatkata :P sega i royalty za kno-how-to 6te mi iska6 sigurno ;)

  Thursday, August 27, 2009 at 4:16 pm | Permalink
 2. nadyaat wrote:

  btw koga 6te e sledva6tiyat kinoobzor? :)

  Thursday, August 27, 2009 at 4:20 pm | Permalink
 3. vavalu wrote:

  Те мъжете по принцип са лигавета, защото основната им функция е съвокупление и друго не могат :)
  Голям мързел ме гони да пиша кино обзор, а и той е общо взето “след дъжд- качулка”. Освен това си мисля, че никой освен теб не го чете :) Споделям впечатления, когато пожелаеш :)

  Thursday, August 27, 2009 at 4:27 pm | Permalink
 4. ivo wrote:

  феминизма е в повече тук :) и като мъж не бих казал че съм животно за разплод но както си е си лая по женски форми тва си е вътре в мене а бирата е наи добрата приятелка на един мъж се е там когато му се иска :)

  Monday, August 31, 2009 at 9:13 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*