Skip to content

“Апетитът идва с гледането”

fiesta tv

Мотото отговаря много точно на телевизията.

Наскоро реших да прекратя взаимоотношения с доставчика си на кабелна телевизия и да се вържа към нов такъв. Като новост ми дойде и един телевизионен канал. Програмката се казва “Fiesta”.

ФИЕСТА ТВ е тематичен канал за храни, напитки и здравословен начин на живот. Това е български телевизионен канал, който иска да популяризира историята на храната и културата на хранене, екзотичните храни, висшата кулинария, производството на вина и различните методи за поддържане на тялото.

Беше късно вечерта и попаднах на предаването “Всеки ден ала Жак Пепен”. За първи път кулинарно предаване да ми задържи вниманието и разбира се ми се раздразни апетита с гледането.

charm city cakes

Човекът готви с лекота, облизва си пръстите, ползва подръчни методи и материали, съвсем лесни за намиране и ежедневни съставки и предлага много вкусни рецепти. Рецептите от всяко предаване можете да намерите на сайта на телевизията.

Малко след това направо се размазах, защото започна предаването “Черешката на тортата”. Там разказваха за виртуозите на тържествени торти “Charm City Cakes”, които правят изкуство и шедъоври от шоколад, марципан и др. и всяка торта струва не по-малко от $ 1000. Като ги гледах как изпипват детайлите…….и $ 1000 са малко.

В момента Fiesta TV излъчва само преведени чужди продукции, но бих казала, че добре са ги подбрали. Твърдят, че в най-скоро време ще има и български кулинарни предавания. Очаквам да видя Иван Звездев и Ути, но не знам как ще се преборят с Жак Пепен. Освен за хапване има и предавания за спорт и здравословен начин на живот - йога, пилатес, степ….

Размечатах се за вкуснотиите на Жак и за тия “крепостни” торти.

Пожелавам вдъхновение и апетит и на вас.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*