Skip to content

Дубльорът – La Doublure, Умирам от глад

Стига с тия любови. Ето ви една чудесна френска комедия.

Мисля, че имам слабост към френските филми, защото иначе как е възможно почти всеки френски филм, който изгледам да ми хареса.
Включвам филмчето тук, защото искам да споделя с вас, че то е чудесна комедия, която ще ви държи в настроение от началото до края.
Главният герой е най-обикновен ……не знам как се води тази професия (нещо като пиколо, но се грижи колата ви да е паркирана и да си я получите, когато ви трябва). Във филма е замесен една много красива руса мацка, фотомодел и един богаташ, който иска както да си запази империята (която в голямата си част е на жена му), така и жена си, но също така и да се радва на красивата си любовница, фотомодел като я залъгва непрестанно, че ще напусне жена си.

- Хм….по това, което си написала не изглежда историята на филма да е нещо особено.
Да, вярно не изглежда, но вие дори не подозирате каква е завръзката и кулминацията на филма. Така че гледайте го. Ще си тръгнете с усмивка и ще видите защо обичам френски филми.

И за да ви докажа, че френските филми си ги бива пък дори и да са някак много обикновени ще ви кажа и за другия френски филм, който гледах напоследък – Умирам от глад. Само заглавие е достатъчно странно. Става дума за една групичка жени, които нито са красиви, ното са особено слаби и просто си живеят живота. Филмът се върти около безумно странни диети и опитите на една от фанцузойките да си върне гаджето, което я зарязва в началото на филма, когато след секс тя си прищипа кръста.
Няма да навлизам в други детайли, защото филма не е кой знае какво, за да ви го препоръчам, но просто ме удивлява френското кино и за какви неща правят филми французите.

Пожелавам ви усмивки с Дубльорът, а и с Умирам от глад ако решите да се пробвате да го видите.
странното е, че откакто гледах втория и аз все умирам от глад……

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*