Skip to content

Рекламен спам all around us

Сигурно някой от вас вече е попадал на една от най-новите форми на реклама в Интернет, но аз попаднах едва днес и реших да се възмутя и възхитя веднага.

новата форма на Интернет реклама

(няма да цитирам в кой сайт има подобни реклами и да му доставя допълнителна популярност, защото той явно добре се справя с рекламите)

Ако от самите изрезки на Интернет новини не става ясно идеята е следната. Влизате в някой сайт и започвате да си четете отразените от съвестните журналисти новинки. В един момент в текста забелязвате дума или част от нея в друг цвят и подчертана.Логиката на всеки Интернет потребител е, че това е линк, който води към друга новина със свързано съдържание или подобна информация. Но, уви, изненадата наистина е голяма, защото това е поредната РЕКЛАМА, която ви изскача. Може да бъде дори анимирана както тази на 2Be по-горе.

От една страна съм възхитена от гениалността на подобен род реклама:

- доста идейна форма на реклама
- определено е таргетирана и може да е различна според текста
- линкът и банерът препращат към сайта на рекламодателя; размерът и форматът на pop-up банера могат да
варират; формат: текст, флаш банер, видео банер; заплаща се според броя думи и дни, в които рекламата се показва
- след време като свикнете, че това са реклами вие сами ще решавате дали да ги видите или не

В същото време съм повече от възмутена. Тези реклами са разпознаваеми, но все пак ужасно приличат на линкове. Буквално се използва нещо вече познато и често използвано от потребителя с цел реклама, което брутално нарушава основополагащи и стандартизирани правила в Интернет. Когато подобни реклами станат повсеместни сигурно крайният ефект е, че хората ще престанат да кликат на линкове в текста.

Чудя се дали изобщо можем да направим нещо? Не е ли по-добре конкретни сайтове да станат платени вместо да ни пробутват РЕКЛАМА под различни форми?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*