Skip to content

Хотел “Рила” - олицетворение на лукса и удобствата

Hotel Rila

Хотел Рила – Боровец е внушителен четиризвезден хотел, в който ще усетите уют, спокойствие и най-добрите условия за Вашата почивка в планината. Хотелът е реновиран изцяло през 2001година и днес той е олицетворение на лукса и удобствата.Всичко в него ще Ви предразположи към отдих. Може да посетите хотел Рила – Боровец по всяко време на годината……..


..

В двата ресторанта- “Рила” и “Искър” ще може да опитате ястия, приготвени по специални рецепти, със страхотен вкус.

Дали да почивате в хотел “Рила” на Боровец?

Според цитирания по-горе откъс от представянето на хотела и ако знаете, че цените в периода 1 Юни - 19 Декември са 96лв. за двойна стая и 73лв. за единична стая (и с около 10лв. по-ниски през останалото време на годината) сигурно бихте се решили да отидете. Везните в полза на “да ще отида” ще бъдат допълнително наклонени и от факта, че Рила е една от красивите български планини и че Боровец е доста популярен курорт, който можете да посетите както през зимата, така и през лятото.

Моят пост, обаче, има за цел да наклони везните в полза на “няма да отида”. И не защото искам да бъда антинациoналистика или защото не харесвам българската природа, а защото не обичам да бъда лъгана или подвеждана. Какво по-точно имам предвид.

Била съм и в други хотели и мога да споделя, че качеството, уюта и др. са на много по-високо ниво, отколкото в Четиризведзния **** хотел “Рила”.

Още при пристигането ни се оказа, че тоалетното казанче не работеше и водата, която течеше от душа и чешмата беше блатняна (имаше кафеникав вид, все едно, че сте разтворили шепа пръст в нея и дъх на пръст и блато). Дори след като я оставихме да се поизтече, резултатът не беше по-различен и това продължи и през двата дни, през които бяхме там.

Ястията, които опитахме бяха предварително определени (събитието, което ни доведе в хотела беше фирмено) и не можахме да ги подберем сами, но за обяд ни бе сервиран кашкавал пане, който бе най-ужасният, който някога съм опитвала (изключително мазен, разтеглив и се стичаше из чинията с гарнитура от набързо затоплена царевица и грах). Пилешката супа беше доста бистра и безвкусна. За вечеря според готвача трябваше да похапваме “Пиле жулиен със сос от четири сирена”, но в действителност ядохме пиле, което не беше жулиен и вместо четири сирена сосът бе с вкус на пиле фрикасе. Гарнитурата беше същата, както тази за обяд.

Това съвсем не беше кулминацията :) Вечерта прекарахме в клуба на хотела. Обстановката не беше нищо особено (клуб като много други). Музиката беше добре подбрана поне според моите предпочитания (и това май беше най-хубавото от цялия ни престой в хотела). Но бяхме доста “събудени”, “прободени” от цените. Не съм от тези, които често са на почивка и в хотел, но все пак смятам, че цените бяха твърде завишени. Мартини с безалкохолно Швепс тоник беше 13лв., водка Absolut с безалкохолно беше 20лв.

На сутринта много пробуждащо ми дойде едно кафе с мляко за 4.60лв. :)

Няма да навлизам в други детайли, но само ще обобщя, че не бях очарована нито от хотела, нито от това, което ми предложи. Дори конферентна зала “Средец”, в която бяхме не беше нищо особено, нито беше кой знае колко удобна.

Не искам да влияя съвсем отрицателно, затова ето ви няколко линка и ако решите сами преценете :) дали да усетите “олицетворение на лукса и удобствата” хотел Рила.

Инфото бе почерпано от както следва :)

- Очарователното описание на хотела
- Цени
- Още инфо

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*