Skip to content

Mango Duende

Mango DuendeНа някой това говори много, а на други нищо. От миналия Петък и за мен Mango Duende има значение и не само :)

Аз съм голям почитател на латиноамериканска и кубинска музика и бях много изненадана, когато съвсем случайно попаднах на името Mango Duende в секцията На живо в www.programata.bg.

От там ме гледаха следните четири лица, които ми бяха абсолютно непознати и за които не открих нищо и в нета. Tова са трима българи Алекс Линарес (от Перу; най в дясно на снимката) невероятният вокал, Вальо Танчев - прекрасен китарист (по-възрастният мъж с шапката), Ицо Ганев (младежа в ляво) - латино перкусии и наскоро присъединилата се дама от Куба Ирения Васкес, която свири на пиaно.

В крайна сметка остaнах повече от приятно изненадана.

Каквото и да се каже за Манго Дуенде, няма да бъде достатъчно. Човек трябва да ги чуе на живо. Mango Duende нямат собствени парчета и изпълняват уникална комбинация от традиционни световноизвестни латиноамерикански мелодии, обогатени с джаз, поп и рок елементи. Свирят изненадващо добре известни на всички ни парчета на Gipsy Kings, Buena Vista Social Club и много други.

В Петък свириха на живо (в чайната The Tea House на ул.Бенковски 11 - там е доста приятно, но фаворит си остава Veda House) и ни потопиха в латино атмосфера с много различни и световно известни парчета. Звучат невероятно на живо, а вокалът Алекс има невероятно качествен силен и мелодичен глас, който сякаш винаги е пял именно такива парчета.

За съжаление малко хора бяха решили да ги чуят. Това обаче сякаш направи изпълнението им още по-добро - свириха така сякаш ги слушаше цял стадион, а не 20-ина човека. Тяхното изпълнение на живо е нещо, което друг път не трябва да пропускате. Внасят уникално настроение, свирят и пеят на живо изключително добре. За около 2 часа ни пренасяха от една в друга страна, усетихме горещата и страстна латиноамериканска кръв, изпълниха ни с настроение и ми припомниха защо обичам латиноамериканската музика.

Следващият път да сте на линия, не пропускайте да ме осведомите, ако чуете, че свирят някъде в София.

В последствие установих, че в MySpace са си попълнили информацията и дори можете да чуете няколко изпълнения на живо.

Поздравявам ви с Besame Mucho :)

ps: снимка не успях да открия и затова си позволих да използвам тази, която са пуснали www.programata.bg

5 Comments

 1. :) wrote:

  Да, и аз ги слушах наскоро на живо изпълнение и останах приятно изненадан от качеството на изнесения мини концерт:)

  Tuesday, September 30, 2008 at 12:28 am | Permalink
 2. snuggles wrote:

  Много приятни и слънчеви хорица. Намерих им страницата в майспейс http://www.myspace.com/mangoduende . Чуйте записът на живо, много е приятен.

  Thursday, October 2, 2008 at 2:17 pm | Permalink
 3. vavalu wrote:

  Nov 22 2008 8:00P,Tea House Sofia
  Dec 6 2008 8:00P, Tea House Sofia
  :)

  Thursday, November 6, 2008 at 11:29 am | Permalink
 4. Радвам се да намеря още съмишленици, открили Манго Дуенде за себе си :) Интересно ми е да науча нещо повече за тази Veda House :) ? А също така да споделя и собствения си поглед към групата тук - http://simeonanastasov.blogspot.com/2008/11/blog-post.html
  и да предупредя, че участието им в Tea House за 22.11 се е променило на 21.11, разбрах го когато се обадих за резервации и ще се радвам да се видим там :)))

  Saturday, November 15, 2008 at 10:46 pm | Permalink
 5. vavalu wrote:

  @Симеон
  Благодаря ти за информацията.
  За Veda House можеш да видиш повече тук www.vedahouse.bg, но най-добре да отидеш на място:)

  Sunday, November 16, 2008 at 1:25 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*