Skip to content

Фестивал на пениса

penis festival

Ето нещо, което не очаквах да видя - фестивал на пениса. За щастие нещото се състои в Япония. Чудех се защо ли го празнуват и дали имат и фестивал на вагината? Може би е редно да отдадат на вагината същата почит…..

Обяснението е следното - Kanamara Matsuri (фестивал на стоманения фалос) е годишен Шинто (местна религия в Япония, която някога е била държавана и е тип политеизъм) фестивал на плодовитостта, който се състои в Кавазаки, Япония през пролетта.

Няма точна дата на провеждане, но основните фестивали се провеждат в Неделя. Пенисът е в центъра на събитието, повсеместно и под всякаква форма - в илюстрции, сладшики, карвинг със зеленчуци, декорации и др.

Фестивалът е централизиран около местно светилище, символ на дълбока почит към пениса. Преди години светилището е било много популярно сред проституки, които искали да се помолят срещу болестите предавани по полов път. Твърди се, че в него има божествени сили, които пазят бизнеса просперитета, просперитета на рода, лесно постижение на целите, брака и хармонията между съпрузите и т.н.

В днешно време фестивала се използва, за да се събират средства в помощ на изследванията за лекарство срещу СПИН.

Съществува и легенда, според която демон се скрил в млада девойка и успял да кастрира двама младежа в първата им брачна нощ, докато един ковач не излял железен фалус, който бил използван за счупване на зъбите на демона. Това довело до обожествяването на “уреда”.

При всички случаи не може да се отрече, че събитието е оригинално….

Още малко инфо..

One Comment

  1. Абе, добра идея. Всяка вечер ще организирам такъв фестивал у дома.

    Monday, March 24, 2008 at 1:00 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*