Skip to content

Неща, които със сигурност знам за мъжете

men

1. Мъжото его, гордост и самочивствие са винаги водещи - какво по-конкретно значи това? Означава доста неща, но ето някои. Ако с някакво действие, изречени думи или друго накърните егото, гордостта или самочувствието на мъжете те регират първосигнално и стават груби, изричат фрази от рода на "няма да ми даваш тон в живота", "да не си ми майка" и др. При взимане на решения, както и при избор какво поведение да имат в конкретна ситуация мъжете винаги действат според това как това би въздействало на егото, гордостта и самочувствието.

Така например, когато мъжете искат да ви платят сметката (по тяхно желание, а не вие да им намеквате, натрапвате или да наглярствате) това е израз на тяхното благосъстояние, мъжка гордост, самочувстие, властност и мъжка позиция, така те изглеждат като истински мъже. Когато вие им отправяте предложение да правите нещо заедно, но по начин, по който сякаш ги поставяте пред свършен факт или ги водите за носа, те неизменно ще ви откажат, защото това им наранява самочувствието на мъже и гордостта им (все едно ви се подчиняват, ако се съгласят). И т.н.

2. С мъжете трябва да играете театър - ако искате да стане на вашето трябва да поиграете театър, с който да им демонстрирате, че всъщност не става на вашето, а взимате решение заедно или сякаш не му давате говото решение, а го оставяте сам да стигне до него и др.

Казва ви, например, "не знам как да си подам данъчната декларация, ти знаеш ли?". Приемаме, че вие знаете и с удоволствие ще му покажете къде, как и даже ще го свършите за него, за да му помогнете и за да му спестите усилия. Но не. Това не е правилно. Ако постъпите така той ще се почувства като идиот, който не може да се справи сам. А и той ви пита, "знаеш ли как", а не "направи го за мен". Затова му давате малко инструкции, без излишна информация и го оставяте да се оправя, като ако забележите, че не върви на добре му подсказвате по малко, но не го правите вместо него. 

И накрая му казвате "и аз не бих се справила с всичката тази бюрокрация, но ти явно имаш усет към тези неща и имунитет" или нещо подобно. Така хем му помагате, хем му галите самочувствието, а и той е доволен и щастлив, че се е справил сам.

3. Не обичат да пазаруват с вас;

4. Не обичат всепризнатите празници, на които трява да ви изненадват и подаряват разни неща;

5. Не искат да са романтични или да се опитват да бъдат, само защото вие искате, но пък могат да са романтични, ако ги оставите те сами да решат кога и как. Те знаят колко ще се радвате на букет цветя, но по дяволите няма да ви подарят, защото така ще изглеждат като "пиклъовци".

6.Не Не Не и Не обичат да ви виждат всеки ден, нито да говорят с вас всеки ден, нито да им се обаждате често или да ги каните тук и там непрекъснато - най-добре е да се виждате с него 1-2 пъти в седмицата, за да поддържате огъня, да не се обаждате или да го правите също много рядко и вместо да го каните, само да намеквате как би могло това и онова, но всъщност да го оставите той да реши дали иска или не;

Гледайте да им липсвате - много добра профилактика на взаимоотношенията. Дори, ако имате продължителна връзка с някой, гледайте да зачезнете за една седмциа, пък може месец, но не да ви забрави.

7.Не обичат агресивни жени - жени, които ги свалят или са по-активни в опознаването. Те трябва да завоюват обекта (мда, вие сте обект), а не вие да ги водите. Те трябва да притежават обекта, а не да изглежда, че вие притежавате тях или част от тях.

8. Най-големият страх на мъжете е, че можете да ги “вържете". Те живеят с мисълта, че жените умират да си намерят съпруг и то час по-скоро. Друг голям страх, ако вече са се примирили да бъдат с вас е, че ще станат “мъже под чехъл”. Често се класифицират или биват класифицирани като такива, ако ви помагат в домакинската работа и затова дори да са съвестни и модерно мислещи просто няма да го направят или ще гледат другите да не разберат, че ви помогат.

9. Мнението на техните приятели за вас, това как той изглежда с вас или как вие се държите с него е жизнено важно и определящо. Срещала съм дори такива крайности, при които той решава дали изобщо да започне връзка едва след като ви е "показал" на приятелите си те са ви "одобрили".

10. Не обичат бащите ви, защото им се струват заплашителни понеже защитават вашите интереси и ви забраняват това онова.

11. Обичат майките ви и се опитват да спечелят сърцата им, защото така ще спечелят много повече след време и няма да си имат проблеми с баща ви.

12. Не обичат да ви гушкат, цункат и глезят, когато вие искате. Какви са тези работи. Когато те искат, тогава. През останалото време, моля не им се врете под носа, защото им пречите на работата, правите ги смешни и др.

13. ОООх как мразят да искате да говорите и да провеждате разговори с тях.Това е смъртта. Фрази от рода на "трябва да обсъдим", "хайде да поговорим", "хайде да изясним тази ситуации" или други в този дух им действат първосигнално и те директно се изключват. Ставате като телевизор с изключен говор, който те виждат, но не чуват. Опитват да се заврат някъде само докато отмине "бурята".

14. Не обичат да повишавате тон, а камо ли да му се карате или дори да спорите на по-висок глас. Това също им действа първосигнално и по същия начин, както по-горе.

15. В никакъв случай не им давайте пари, ако нямат, не ги водете никъде ако нямат финансова възможност, дори и вие да имате, не ги черпете, не им купувайте нищо (освен за празник). Всичко това ги съсипва. Накърнява им самочувствието и гордостта, чувстват се като загубеняци, а в дългосрочен план ги озлобява, започват да си го изкарват върху вас по един или друг начин, вече им се виждате "черна".

16. Не обичат жени кокетки (е, с някои изключения, които точно такива жени търсят) и недейте да кокетничите.

17. Не обичат да се държите курвенски (освен ако не е част от любовната игра или подход да ги възбудите) и не уважават "леки" жени. Момент само……Това не означва, че няма да преспят с такива, но мнението им за тях винаги ще е едно и също и презрително.

НЕ обичат жените, които им гледат в портфейла, питат ги колко получават, с какво разполагат.

18. Не искат и да знаят за бившите ви любими, освен ако не искате да им кажете, че те са по-добри от бившите ви.

19. Не обичат да ви виждат с бившите ви, както и да се размотавате с друг мъже или ваши приятели от мъжки пол.

20. Много обичат да им правите комплименти и да им казвате колко са велики в това и онова и как добре изглеждат, а най-много обичат да им правите комплименти за ………мисля, че и сами се досещате и най-вече по отношение на размера.

21. Не обичат да им циврите.

22. Но обичат да ви помагат, защото така се чувстват истински мъже, много необходими и незаменими. Обичат да ви утешават, но да не ви става навик.

23.Обичат поддържаните жени - косата ви, ръцете ви, грима ви (ама не прекалявайте, защото не обичат жени, които не мога да познаят от грим), дрехите ви, обувките (побъркват се ако им щракате с високи токчета), парфюма, бижутата и т.н. Жените с вкус са много уважавани. Все пак не обичат жените консуматорики, които само купуват - имайте мярка.

24. Не обичат глупави жени, но жени, които са по-умни от тях направо ги ненавиждат. Не обичат жени, които могат, разбират, справят се сами и имат мнение и вкус. Общо взето е най-добре да сте "средна работа".

25. Жената, която ще харесат трябва да е домакиня и да я бива - трябва да можете да готвите, така че да му хареса, да не сте мърла и да можете да чистите и да поддържате дома. Разбирате за какво става дума.

26. Искат да бъдат с жени, които са не само привлекателни, средно умни, добре поддържани и добри домакини, но и жени, които не работят какво да е. Трябва работата ви да достойна за уважение. Ако пък не е най-добре всичко друго да ви е на 6. Може да нямате пари и да му доставите удоволствие да ви издържа, но пък трябва да сте перфектна във всичко друго.

27. Трябва да го познавате много добре- какво обича и какво не, кога го обича и как и къде и с кого, защо обича това, а не онова. Трябва да му показвате, че го познавате и мислите за него. Трябва да го разбирате. Даже да ви намигне и това да значи "ей бейби, днес си прекрасна, довечера ще искам да излезем и после знаеш какво, но сега ме остави на мира, защото ми пуши главата" или нещо подобно. Трябва да го познавате все едно сте вие самата. Ако не разбирате какво прави, какво работи, защо го работи, проблемите и тревогите му, какво го радва, в какво се цели, няма да имате никакъв шанс с него.

28. Обичат качествените неща - не просто вие да сте "качествена", а колата му, дрехите му, фирмата, в която работи, това което прави, местата, на които ходи да са изпипани, с добра слава, уважавани и всепризнати.

29. Обичат хубавия секс - трябва да им доставяте удоволствие, да ги оставите да ви притежават, да им се отдавате, да сте освободена, да обичате да експериментирате и да ви се прави секс често и най-вече, когато те искат.

Няма да ви уважават, ако скочите в леглото още на първата среща (макар че много от тях точно това искат), но пък ако им се дърпате дълго ще загубят всякакъв интерес. Трябва да уцелите кога и колко да се дърпате и кога и колко да им се давате, защото пък ако не им се отдавате винаги, когато искат, това само ги разпалва повече.

Сексът обаче не трябва да е нещото, което единствено да искат, защото така ги отклонявате от себе си. Затова не се дърпайте много.

30. И да, те гледат други жени, искат други жени, биха ви изневерили, за да спят с друга. В един момент вие няма да сте интересна и все други ще гледат. Мъжете са по природа полигамни и не могат да бъдат с една. Не обичат да ги ревнувате, защото сякаш ги притежавате, а те не могат да са нечии (те са собственост само на себе си).

Обичат да се свалят в чатове за запознанства, в дискотеки, да свалят дори приятелките ви. Трябва непрестанно да си доказват, че са мъже и ги бива.

Oставете ги да правят каквото си искат. Или ще са с вас или няма. Не можете да направите нищо. Ако се опитате да направите нещо по-скоро ще ги изгубите, отколкото да ги задържите. Оставете ги сами да решат дали искат да са с вас.

Може още много да се говори, но ще спра до тук. Давайте нататък.

21 Comments

 1. Kalina wrote:

  Мнооооого ми хареса :)
  99,9% истина според мен ;)

  Поздрави!

  Tuesday, January 29, 2008 at 10:32 am | Permalink
 2. vavalu wrote:

  Нали :)
  Интересно ми е какво би казала някой мъж за това, но може би няма да вземат отношение.

  Tuesday, January 29, 2008 at 10:34 am | Permalink
 3. Димо wrote:

  Защо да не вземем отношение, да не би да се очаква да се засрамим и да си посипем главите с пепел нещо? :)

  Някои неща са верни, някои са преувеличени, някои са измислици-премислици, някои неща са верни само за някои мъже, някои неща са верни само за някои комбинации от мъж и жена, а някои важат и за жените и не разбирам защо са включени изобщо :)

  Като цяло соченето с пръст и обявяването “мъжете са такива”, “жените са онакива”, или пък стремеж да се изкара единият пол по-”добър” е малко незряло и му мина модата - нали сме метросексуални вече :)

  Съмнявам се, че изготвянето или четенето на списъци, е помогнало на някого да си оправи отношенията с другия пол - то подходът и отношението към тези неща се гради по време на детството, после ходи го променяй :)

  И накрая, бих искал да се запозная с всички жени (пък и мъже), които са толкова вдъхновени да пишат списъци с определения и рецепти и да им видя социалното дередже и идеалните половинки :)

  Tuesday, January 29, 2008 at 9:26 pm | Permalink
 4. vavalu wrote:

  dimodi, схванал си нещо грешно целта на поста. Той няма за идея да обижда някой, да показва, че мъжкия пол е лош или да кара някой да се засрами. По-скоро има опознавателен характер. Може повечето жени да ги знает тези неща, но не всички ги осъзнават.
  Ти май си го приел нещо лично.
  Просто отдавна се каня да обобщя впечатленията си от мъжкия пол, защото от по-голямата част от мъжете съм разочарована. Това, разбира се, не обхваща всички мъже, които познавам. Макар че поста е с по-скоро комичен тон, някои от нещата не са непременно лоши :) Но да ти призная, ако повече жени си споделят мнението и ти, и аз ще знаем дали съм била права :)
  Да, поста е доста общ, някои неща важат за едни, а други за други, трети се проявяват при комбинации мъж-жена, но като цяло тия неща за мъжете са верни.
  Ще се радвам, ако някой мъж изпише подобно нещо за жените и то с верни неща. На мен лично би ми било интересно да видя жените в очите на мъжете по този начин, по който аз съм представила мъжете.

  Tuesday, January 29, 2008 at 9:34 pm | Permalink
 5. Димо wrote:

  Спокойно, не съм се обидил, а да го приема лично е невъзможно :)

  Да приемем, че коментарът ми е допълнение към опознавателния характер на поста и една мъжка гледна точка, нали искаше ;)

  Tuesday, January 29, 2008 at 10:07 pm | Permalink
 6. martin wrote:

  Като изключим това, че всеки си има индивидуалност, 98 % от написаното ми изглежда вярно. Не само за мен, а и за много от мъжете, които познавам.
  Ще ми се да знаех толкова за жените :)

  Sunday, February 3, 2008 at 5:00 pm | Permalink
 7. Шери wrote:

  Виж пък аз какво намерих :)

  - Жените винаги знаят повече. Първо знаят повече от всеки мъж на света, а второ (но не и по значение) повече една от друга. Как го постигат - не зная, но зная че са твърдо убедени в това.
  - Жените винаги са прави. Не спорете с жена. Ако го направите най-много да загубите времето си.
  - Жените винаги имат какво още да кажат. Ако нямат - плачат. Но тъй като винаги имат - чудя се как се изхитряват да поплачат все пак.
  - Жените са некомбинативни.
  - Жените мърморят.
  - Жените не обичат други жени.
  - Жените са неотстъпчиви.
  - Жените предават себе си. Как тогава да си убеден, че няма да предадат теб?
  - Жените се съсредоточават трудно и за кратко.
  - Жените допускат да перат миризливи чорапи, а после вият, че нямало справедливост и равенство.
  - Жените нямат чувство за ориентация.
  - Жените са манипулатори.
  - Жените забравят важните неща, но си спомнят с години всякакви глупави дреболии.
  - Жените пазят с години всякакви боклуци.
  - Жените изхвърлят неща, защото не разбират за какво могат да послужат.
  - Жените не могат да преценят обективно външния си вид.
  - Жените посрещат по външния вид и изпращат по външния вид.
  - Жените са моралистки на думи
  - Жените закъсняват за среща.
  - Жените се размотават.
  - Жените приемат за незначително всичко, което не им е лично интересно.
  - Жените първо действат, после мислят.
  - Жените често купуват глупости и после винаги намират виновен за това.
  - Жените изобщо търсят виновен за всичко.
  - Жените рядко имат ясна представа откъде е тръгнало нещо.
  - Жените са склонни да правят категорични изводи за абсолютно неясни неща.
  - Жените (жената) смятат, че те конкретно са най-важното нещо на света.
  - Жените говорят безкрайно по телефона.
  - Жените често спорят за безсмислени неща.
  - Жените са неразумни.
  - Жените се страхуват от жаба или червей, но пускат у дома всеки по-представителен екземпляр с букет и кутия шоколад в ръце.
  - Жените намират за виновен пътния знак, когато те са зад волана по време на пътно-транспортно произшествие.
  - Жените обръщат прекомерно внимание на габаритите на задниците си.
  - Жените изискват да бъдат изслушвани, но те не изслушват.
  - Жените нелепо се захващат с хобито на мъжете си, за да са в тон. Някой да е чувал за мъж, който бродира гоблени, защото жена му е увлечена по това?
  - Жените не знаят какво искат, но непрекъснато внушават наоколо си някакво искане.
  - Жените ходят с неестествени и нечовешки обувки, за да са в крак с модата.
  - Жените си слагат изкуствени ужасни нокти, от което практически се държат като сакати, пак заради модата.
  - Жените често нарушават чуждото лично пространство, наричайки това нещо `близост`.
  - Жените питат не за да научат нещо, а за те хванат натясно, че ти не знаеш. Ако им отговориш се ядосват.
  - Жените първо говорят, после мислят, или действат преди всичките тези неща.
  - Жените дават съвети как да се свърши някаква работа с която никога не са се захващали.
  - Жените винаги намират, че нещо им е неудобно. Дали ще е дреха, мястото в автобуса или влака, възглавницата…
  - Жените винаги имат какво още да кажат. Последната дума по право считат за своя.
  - Жените намират логика в най-нелогични неща, стига да са им удобни в момента.
  - Жените могат да твърдят две коренно противоположни неща едно след друго, в разстояние на 5 минути, като са абсолютно убедени в това, което казват.
  - Жените често употребяват за довод `защото така`.
  - Жените са сръдливи.
  - Жените способни да вземат крайни решения за секунди когато става въпрос за жизненоважни неща, но се колебаят часове пред два топа близък по цвят плат, или когато трябва да купят парче сирене.
  - Жените… са прекрасни : )

  Wednesday, February 6, 2008 at 1:54 am | Permalink
 8. vavalu wrote:

  Благодаря Мария :)

  Лошото е, че това започна да прилича на поредната война на половете - какви са мъжете и какви жените, а целта ми съвсем не беше такава. Просто исках да споделя неща за мъжете, които да помогнат на някой друг да ги опознае без да твърдя, че са лоши - те просто са си такива, няма да се променят и колкото по-скоро го разберем и свикнем с тях, такива, каквито са, толкова по-добре :)

  С част от тези писания за жените мога да се съглася, но повечето са преувеличени и не бих казала верни. Запазвам си правото да представя нещата, така както аз ги виждам, въпреки че някой мъж, познавач на жените би се справил по-добре. Това писание ми звучи като много други, които съм чела, но не и като цялата истина. То гледа на жените само според нещата, които всички мъже забелязват, но не казва нищо за това какви всъщност са и защо са такива и защо постъпват по един или друг начин.

  Wednesday, February 6, 2008 at 10:15 am | Permalink
 9. Шери wrote:

  Валита, аз не го написах, за да се заяждам, а по-скоро да те развеселя, аз лично се смях много :)
  Просто аз като цяло не обичам такива писания, защото познавам много мъже, доста от тях са ми приятели и рядко съм забелязала някои от гореописаните неща в тях. А се съмнявам всички мои познати да са изключение. Всеки човек е посвоему различен, независимо дали е мъж или жена.

  Това, което си написала ми прилича на някакъв типаж от американските уестърни от средата на миналия век. Разбира се, че има мъже с такива характеристики, но за мен това са ограничени хора, каквито аз сред познатите си нямам и не искам да имам. Все пак всеки избира с кого да бъде, а ако един мъж се държи с мен така, както си описала по-горе (да ми казва “няма да ми даваш тон в живота”, да не ме глези, да не ми подарява подаръци, да се държи отчуждено, да се дразни, когато искам да направя нещо за него, да не му харесва да си говори с мен, да ми изневерява), логичният въпрос е какво правя аз с този мъж??? Той очевидно не ме уважава и цени. С такива хора няма защо да поддържащ каквато и да е връзка, те не стават дори и за приятели…

  Wednesday, February 6, 2008 at 10:13 pm | Permalink
 10. Nikotin wrote:

  Направила си най- глупавото нещо на света, а именно да напъхваш хората в някакви рамки. Това, че живота те е сблъскал само с мъже носители на изредените от теб качества не означава, че няма други. И избщо тези клишета може да ти ги изрецитира всяка 12-13 годишна тинейджърка. Може бе проблемите на общуването между половете се дължат точно на тези клишета.

  Thursday, April 3, 2008 at 9:43 am | Permalink
 11. Valentina wrote:

  Скъпи Никотин,

  всеки има право на собствено мнение. Всичко е рамки,колкото и да не ти се иска да го приемеш, дори и обществото, от което си част.

  Надявам се да си уникален и различен и да не се вписваш в ничии рамки.

  Ако беше погледнал коментарите по-горе щеше да забележиш, че не съм имала за цел да обиждам някого, а просто да обобщя впечатления. Щеше също да видиш, че познавам мъже, които не се вписват в тези рамки, но уви те доста добре описват масата. Това, че ТИ не си съгласен с тези впечатления си е твое право, но няма нужда да обиждаш някой заради собственото му мнение.
  Проблемите на общуването между половете се дължат на това, че не сме достатъчно искрени и предпочитаме да си слагаме маски вместо да общуваме повече, да бъдем себе си и да изразяваме емоциите си.

  Thursday, April 3, 2008 at 10:09 am | Permalink
 12. Nikotin wrote:

  Валентина,

  не разбирам защо ме нападаш! Ако нещо в коментара ми те обидило извинявай. Но дори да е така, прекалено много агресия има в изказването ти.
  Не знам дали съм уникален и дали се вписвам в нечии рамки, сигурно се вписвам. Идеята ми беше, че ако общуваш с хората изхождайки от такива рамки (педразсъдъци) това няма да ти помогне дори обратното.

  Още веднъж извинявай ако нещо в изказването ми те е засегнало.

  Friday, April 4, 2008 at 1:12 pm | Permalink
 13. vavalu wrote:

  В изказването ми няма капка агресия. То чисто и просто е отговор на написаното от теб. Това, което ме обиди в коментара ти е следното “Направила си най- глупавото нещо на света…………И избщо тези клишета може да ти ги изрецитира всяка 12-13 годишна тинейджърка”.
  Разбрах идеята ти за рамките, но аз продължавам да смятам, че ако си наясно с рамките това няма да ти пречи, а напротив ще ти помогне да общуваш, защото си наясно с какво се сблъскваш. Ако не се съобразяваш с рамките в 90% от случаите това ти пречи и не само в личните взаимоотношения, а по принцип.
  И държа да отбележа, че аз не одобрявам “рамките” и “предразсъдъците”, но уви те съществуват и ако не се съобразяваш ще пречиш сам на себе си.

  Friday, April 4, 2008 at 1:34 pm | Permalink
 14. Nikotin wrote:

  Съжалявам за недоразумението. Не съм имал предвид, че ти си глупава, а че напъхването в рамки е глупаво. Надявам се, че това слага точка на темата. Относно рамките съм точно на противоположното мнение. А именно, че ако общуваш изхождайки от рамките ще имаш повече проблеми в комуникацията с другия пол. Факт е, че съществуват и никой от нас не ги опредаля но също така е факт, че всеки решава дали дали са полезни или не в конкретния случай.

  Monday, April 7, 2008 at 1:21 pm | Permalink
 15. MITKO wrote:

  На мене пък мноо ми хареса това определение :))))) скъсах се да се смея. Е наистина повечето неща са верни, добри или лоши са факт , пък който не си го признава е лицемер :)))))

  Wednesday, August 6, 2008 at 12:11 am | Permalink
 16. A. wrote:

  Хм, на мен ми е интересен процеса на събиране, осмисляне и синтезиране на тази информация. Сядаш една вечер и написваш всичко, или…?

  Thursday, October 30, 2008 at 9:05 pm | Permalink
 17. moeto si wrote:

  poveche ot polvinata ot 30-te tochki sa pulni gluposti!

  Wednesday, October 13, 2010 at 7:46 pm | Permalink
 18. Ваня wrote:

  Никотин, аз съм “ЗА” Вавалу, за 90% от мъжете важи всичко това, но не означава, че не важи и за жените :) Но все пак мъжете сте по …..

  Thursday, October 14, 2010 at 10:21 am | Permalink
 19. Kpacu wrote:

  Феминистки. Намерете си жени като не сте доволни, и без това на мъж се пада по жена и 1/3.

  Thursday, October 14, 2010 at 2:30 pm | Permalink
 20. myj wrote:

  Absolutna istina!!!

  Friday, February 11, 2011 at 12:10 am | Permalink
 21. Тарантулата wrote:

  Мъжете са егоцентрични, жестоки и коварни кофи с лайна, гной и тестостерон! Не са достойни за истинска любов, макар вечно да я търсят. Често пъти са отмъстителни и нагли.

  Saturday, July 27, 2019 at 8:57 pm | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*