Skip to content

Трябва ли представителите на двата пола да четат списания за другия пол, за да научат повече за него?

cosmoТози пост е резултат от странен разговор провокиран от списание Cosmopolitan. Аз самата не чета никакви списания, а подобни женски лиготии още по-малко. Но днес пътувахме към Перник и в колата едно от момичетата си беше взело Cosmopolitan.

Проведохме бърз прочит на няколко статии, за да се развеселим. Спряхме се на една “интелигентна” статия за Св. Валентин по темата “Как да убедиш мъжката половинка защо е важно да се празнува Св.Валентин?”, в която уж бяха интервюирали различни мъжки типажи (спортист, програмист, търговец и др.) и им беше задаван въпроса какво мислят за Св.Валентин и защо толкова го ненавиждат.

Та по техните отговори човек лесно можеше да се научи доста за психиката на мъжете и начина, по който мислят и реагират и то доста точно. Все пак практическия опит позволява да направиш бърза проверка дали статията те баламосва или наистина е вярно.

Всички отговори толкова ни напомняха на мъже, с които сме си имали взимане даване, че неусетно подхванахме темата как женските и мъжките списания могат да помогнат на двата пола да се сближат.

Като цяло стигнахме до извода, че би било много полезно (ако можем да изтърпим четене на подобни списания, защото аз не мога, но виж някой да ми чете и аз да слушам е по-различно :) ). Основният проблем според момичето, което беше чело мъжки списания е, че в мъжките списания пише доста неща за жените, които всъщност не са верни и точно.

Само бърз пример, за да не кажете, че злоупотребявам - на въпроса “как да свалите мацка на плажа?” била дадена следната препоръка “попитайте я - имате ли запалка?” или “с теб май се познаваме от някъде?” и други подобни, които ние жените познаваме толкова добре и смятаме за изключително банални, безвкусни и глупави подходи, че мъжът, който се пробва с подобен подход на мига бива класифициран в групата “загубеняци” :)

Аз, както може би сте забелязали, смятам, че със списания няма да си помогнем много (макар че е възможно), но пък с разговори по между си - със сигурност :). В най-лошият вариант влиза в сила поговорката “в спора се ражда истината”. Уви, едно от нещата, които мъжете мразят в дъното на душата си е да говорят с жените си. Не съм сигурна дали не мразят това повече и от репликата “не ти е особено голям….”

Та …..май е безнадеждно положението.

А ти как мислиш…

трябва ли мъжете да четат женски списания, за да опознаят по-добре жените и жените - мъжки списания?

View Results

Loading ... Loading …

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*