Skip to content

Ratatоuille, Balcancan, Perfect Stranger

rataouilleRatatоuille

Наскоро гледах новата анимация на Pixar Рататуи и ако обичате анимация горещо ви я препоръчвам. Невероятно качествена и вкусна анимация за истински чревоугодници и гастрономи, поглед в света на ценителите, които усещат всяка хапка като свят от вкусове и аромати.

С поуката, че не всеки може да готви и да стане професионалист, но професионалният готвач може да се крие у неподозирани същества или хора и не винаги професионалистите са най-добрите в нещо. Тази поука, разбира се, е валидна не само в областта на кулинарията. Всеки от нас трябва да преоткрива себе си всеки ден и да дава смела (но скромна, докато не е всепризната) изява на възможностите си.

balcancanBalcancan

Ето и нещо типично Балканско. Филм за търсенето на един изгубен килим, в който е увито тялото на починала от удар свекърва, което търсене обикаля целия Балкански полуостров и надниква в манталитета на македонците, българите, сърбите, косовците, гърците и т.н.

Филмът не е нещо особено, но историята е по Балкански увъртяна и някак нереално идиотска, но освежава с нашата типична балканщина.perfect strangerPerfect Stranger

И поредният американски трилър, който се стреми да докара неочакван край и успява донякъде. Брус Уилис все повече ме разочарова напоследък, явно е от годинките му или пък от моите. Филмът се върти около една тайна пазена още от детството на главната героиня (журналистка занимаваща се с разкриване на политически заговори и др.) и загатвана от време на време във филма. Цял живот тя е изнудвана, за да не бъде тайната й разкрита и накрая това води до странно убийство, което пък до серия от инсцинировки и измислици, за да бъде това убийство преписано на друг. Краят е неочакван, но някак разочароващ, защото завързващото парче на пъзела е типично американско. Явно в САЩ домашното насилие е нещо твърде обичайно и естествено, както и познатото осиротяване в резултат на катастрофа, която убива и двамата родители.
Е, ако обичате такива филми този сигурно ще ви хареса. Интересно е да се види как могат да се извъртят нещата, за да изкараш някой друг виновен и да запазиш собствената си тайна.

Доста странен избор, но аз харесах……

View Results

Loading ... Loading …

2 Comments

 1. emicha wrote:

  На мен Ratatоuille също ми хареса, много даже, приятна и разтоварваща анимация. За Pixar е ясно, че правят изключително добри анимации, така че… защо ли го споменавам?

  Balcancan - доста голяма “психария” :) ненормален филм, но аз нали съм почитател на този тип кино, радвам се, че го гледах. Това поне е истинско кино.

  Perfect Stranger - не съм го гледал, но четейки описанието, сигурно няма да ми хареса, тъй че не мисля и да го гледам. Вярно, Брус Уилис напоследък само в бози играе. Всъщност, за нещо смислено с негово участие, сега се сещам само за “Шесто чувство” и “Чакалът”, е сигурно и други добри има…, ама… 90% от новите американски филми са доста бозави и безидейни…

  Monday, November 5, 2007 at 1:58 am | Permalink
 2. vavalu wrote:

  ех най-после някой да каже какво мисли :)

  радвам се, че мислим еднакво за филмите Емо, а за Балканкан, покрай теб се запалих да гледам такива филми..

  Thursday, January 17, 2008 at 1:01 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*