Skip to content

ATutor-система за публикуване на курсове онлайн

AtutorATutor e система за публикуване на курсове онлайн, разполага с разнообразие от инструменти, които позволяват на преподавателите ползващи системата да управляват онлайн публикуваното съдържание. В системата е вграден редактор на съдържание, база данни на ресурсите, мениджър на форума, статистика на курса и поддръжка на възможности за оценка на студентите. За самата система са разработени и самостоятелни модули за сътрудничество и чат. На разположение на потребителите са добре подготвена документация и онлайн помощ с учебник за нови потребители. Самият потребителски интерфейс не е много интуитивен.

Възможен е експорт и импорт на съдържание от други системи за обучение. ATutor е лицензирана под GNU GPL. Системата е уеб базирана и достъпът до нея е възможен независимо от местоположението стига да е налице достъп до Интернет. Тя работи с добре известната среда за бази данни MySQL, независима е от използваната операционна система на компютъра/сървъра и е програмирана на PHP (също open source програмен език). Преведена е на 20 езика (все още не е преведена на български).

Обикновено учебните институции имат най-голяма нужда от Студентска Информационна Система за управление на студентските записи, предметни дарения, подготвяне на разписания, регистрация, управление на академичните и финансови записи и др. Разработват се подобни системи по поръчка тъй като почти не се предлагат лицензни такива системи. Не съществува и подобна система с отворен код, но са предприети инициативи за разработка на такива система.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*